P17Culinair

 

Woensdag 17 | 09 | 18:00 u       € 60

 

Paul Winkens – viool
John Damen – accordeon
Flip Kees – gitaar

Het Culinair Concert is jaar in, jaar uit een groot succes. Het luxe viergangendiner inclusief wijnen in de fraaie ambiance van Restaurant Infini in Wahlwiller wordt muzikaal opgeluisterd door het Trio Laroche. Een avond om van te genieten, in culinair én muzikaal opzicht!

www.restaurantinfini.nl

Programma

Gevarieerd programma met onder andere walsen, tango’s, swing, musette, Italiaanse aria’s, balkan- en klezmermuziek en chansons.

Paul Winkens studeerde aan het Conservatorium Maastricht, eerst schoolmuziek en vervolgens viool met als tweede instrument piano. Tijdens de studie deed hij ervaring op in het muziekonderwijs voor kinderen volgens de Kodály-methode. Daarna legde hij zich meer toe op het uitvoeren van vioolperformances. Dit in combinatie met andere kunstvormen zoals dans, dichtkunst en schilderkunst. Vrije improvisatie speelde hierbij een belangrijke rol. Als vioolsolist heeft Paul Winkens een belangrijke rol gespeeld in verschillende theaterproducties.

John Damen is als jonge jongen begonnen als trompettist bij een harmonie. Op 15-jarige leeftijd begon hij op orgel en keyboard en een jaar later trad hij op met een plaatselijk popbandje. Op zijn 18e jaar nam hij de accordeon ter hand en vormde hij me Flip Kees een gelegenheidsduo. Zijn muzikale scholing heeft Johan Damen in 1988 voortgezet aan het Maastrichts Conservatorium. Deze opleiding onderbrak hij om met een straattheatergezelschap door het hele land optredens te kunnen verzorgen. Dit heeft hij vijf jaar lang gedaan.

Flip Kees liep op zijn twaalfde jaar samen met zijn vader een Amsterdamse gitaarzaak binnen. Van zijn vader kreeg hij zijn eerste klassieke gitaar en later volgde hij gitaarlessen. Op zijn 15e kocht Flip een elektrische gitaar en begon hij met optredens in plaatselijke popbandjes waar hij John Damen leerde kennen. Er volgden nog vele bands en orkesten.

Programma 2014