Woensdag 20 | 09 | 18:00 u                          € 59                                               

 

Culinair Concert

 

Zoals ieder jaar is zeer tijdig reserveren noodzakelijk!

 

Programma

 

Het Culinair Concert is al jaren een vast en gewaardeerd element binnen de programmering van de Kunstdagen Wittem.

We dineren dit jaar op dezelfde plek als tijdens het eerste culinaire concert: in het mooie Restaurant L’Étoile van het Teaching Hotel Château Bethlehem, onderdeel van de Hotel Management School Maastricht. De toekomstige hospitality professionals bereiden voor u een heerlijk innovatief 4-gangen diner gemaakt met lokale ingrediënten. Tussen de gangen zal het Calypso trio optredens in de monumentale Franse Zaal verzorgen. Een genot voor alle zintuigen!

Calypso Trio
Het Calypso Trio is ontstaan in Januari 2015. Het trio bestaat uit de Griekse sopraan Nina Basdras, Griekse fluitiste Vicky Sapouna en Syrisch/Friese pianist Somar Sharbat. Het trio heeft zich gespecialiseerd in een verscheidenheid van muziek van de Barok, langs de Romantische Franse componisten tot beroemde opera melodieën en wereldmuziek. Ze staan bekend om hun interactie met het publiek!
Nina studeert zang bij Yvonne Schiffelers en Vicky fluit bij Phillipe Benoit. Somar heeft zijn bachelor in Groningen behaald en studeert nu voor zijn master bij Joop Celis in Maastricht.
Ze treden regelmatig samen op, zoals bv. ook in de beroemde Nacht van de Klassieke Muziek op het conservatorium.

Het ensemble speelt op het Culinair Concert in samenwerking met de Stichting Muziek Jong voor Oud. 

Restaurant L’Étoile – Teaching Hotel Château Bethlehem
Het huidige restaurant in het eeuwenoude Château Bethlehem heeft vroeger dienst gedaan als eetzaal en collegezaal. Ontwerptalent Leon de Lange toverde de plek om in een eigentijds restaurant. In het restaurant in Maastricht waant u zich terug in de schoolbanken door het interieurconcept ‘a classroom’. Ontwerper Leon de Lange stelt de gast op de eerste plaats.
Maar ziet het restaurant tegelijkertijd ook als lesruimte. Waar de student de leiding heeft en degenen die beoordelen in de banken zitten.

De twee concerten vinden plaats in de historische Franse zaal.

 

Programma overzicht