Vrijdag 22 | 09 | 13:00u                          € 55                                                           

 

Cultuurhistorische 3 concertenwandeling

 

De jubileumwandeling is ook te boeken zonder het avondconcert
van Jong Talent en kost dan € 40. 

Tijdig reserveren is noodzakelijk.

 

Duo De Beente
Michał Buczkowski – viool
Aleksander Wilgos – gitaar

Wiener Mélange
Leentje Clijsters – zang en dwarsfluit
Asia Czaj – viool

 

Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de Kunstdagen Wittem vindt er dit jaar een bijzondere cultuurhistorische wandeling plaats met maar liefst drie concerten!

Reeds meer dan 10 jaar organiseren de Kunstdagen Wittem cultuurhistorisch wandelingen in de regio. De ingrediënten zijn steevast: wandelen, historie, landschap, lunch en concert. Hiervoor is altijd bijzonder veel belangstelling.

Dit jaar staat in het kader van het jubileum een 3 concertenwandeling op het programma.
Historische elementen: Klooster Wittem, Kasteel Wittem, stoomtram Maastricht- Vaals, veldtocht Willem van Oranje, oude postbaan, Middeleeuws Gulpen, Kasteel Cartils. Landschappelijke elementen: beken en rivieren, graften, landbouw, fruitteelt, hopbouw, etc. Tijdens de wandeling worden op de genoemde locaties uitleg en toelichting gegeven.

 

Programma

 

De wandeling begint om 13.00 uur bij het Klooster in Wittem. Eerste stop is Kasteel Wittem, waar koffie en vlaai worden geserveerd en een korte historisch schets van het kasteel wordt gegeven. Hierna volgt het eerste concert  van Duo De Beente. Langs de voet van de Gulpenerberg gaat de wandeling naar Gulpen, waar men om 15.00 uur een rondleiding krijgt door de Gulpener Bierbrouwerij, met aansluitend een bierproeverij en een tweede concert van Wiener Mélange. Langs de oude Middeleeuwse kerk van Gulpen gaat de wandeling verder door de velden naar Kasteel Cartils. Om 18.30 uur is er een Pelgrimsmaaltijd in de Refter van het Klooster en aansluitend vindt om 20.15 uur het (derde) avondconcert plaats met Jong Talent van het Conservatorium.

Duo De Beente (viool en gitaar)
Michał Buczkowski is geboren in Szczecin, Polen. Hij studeerde viool aan de Stanisław Moniuszko Academy of Music in Gdańsk bij Prof. Mirosława Pawlak. Hij studeerde cum laude af in 2005. Hij vervolgde zijn studie bij Prof. Robert Szreder aan het Conservatorium Maastricht. In 2007 studeerde hij als Erasmus student bij Prof. Kati Sebestyen aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Michał heeft opgetreden als solist in Australië, België, Denemarken, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Polen en Zwitserland. Hij was te zien en te horen op radio en televisie in Polen en Australië en heeft deelgenomen aan masterclasses in Polen en Zwitserland.

Aleksander Wilgos speelt als gitaarsolist op moderne en romantische gitaren, in kamermuziekensembles en als solist met orkest. Hij werkt veel samen met Michał Buczkowski, Andrzej Olewiński and Leszek Potasiński. Hij volgde zijn studie aan het Conservatorium Maastricht bij Carlo Marchione, bij wie hij een passie voor transcripties ontwikkelde, waarmee hij zijn repertoire uitbouwde. Hij heeft inmiddels veel prijzen op zijn naam staan door deelname aan competities. Aleksander is daarnaast gitaardocent. Hij werkt al enkele jaren als assistent professor voor Prof. Marcin Zalewski aan de Frederic Chopin University of Music in Warschau.

Wiener Mélange neemt u mee op een muzikale reis door Midden-Europa: Franse chansons en Weense walsen laten u glimlachen van herkenning. Denkt u aan Edith Piaff, Ann Christie maar ook aan Toon Hermans. Afgewisseld met de bekendste klassieke melodieën krijgt u muziek op een gouden dienblaadje. Wiener Mélange past haar programma aan op locatie en tijdsduur en zal daarom ter plaatse het programma aankondigen en omlijsten

 

Programma overzicht