Zondag 10 | 09 | 20:15 u                          € 19                                                       

 

Delta Trio

 

Gerard Spronk – viool
Irene Enzlin – cello
Vera Kooper – piano 

 

Programma

 

J. Haydn

Pianotrio in e-klein, Hob. XV:12
Allegro Moderato – Andante – Rondo: Presto

J. ter Verldhuis

Nivea Hair Care Styling Mousse (1999)
Nivea – Hair – Care – Styling – Mousse

Pauze

R. Schumann

Pianotrio Nr. 1, Op. 63
Mit Energie und Leidenschaft – Lebhaft, doch nicht zu rasch – Langsam, mit inniger Empfindung – Bewegter – Tempo I – attacca – Mit Feuer – Nach und nach schneller

 

Kamermuziek van het allerhoogste niveau!
Het Delta Trio (Gerard Spronk – viool, Irene Enzlin – cello en Vera Kooper – piano) speelde naar aanleiding van hun eerste prijs tijdens de Orlando Competition (voormalig Charles Hennen Concours) tijdens de vorige editie van de Kunstdagen. De reacties op dit concert waren laaiend enthousiast. Het spel van de musici is eerlijk en gepassioneerd. Bij de concerten van dit trio wordt eens te meer duidelijk dat het bij kamermuziek om communicatie draait: tussen de leden van het trio en tussen het trio en het publiek. 

Gerard Hans Spronk heeft een internationale muziekcarrière, met optredens in de grote concertzalen van Nederland en in vele steden in Europa, Azië en Amerika. Gerard begon zijn vioolstudie bij Coosje Wijzenbeek en sloot zijn Bachelor of Music in 2013 af bij violiste Vera Beths aan het Amsterdams Conservatorium. Hij volgt nu zijn Masters studie aan de Universität Mozarteum Salzburg. Hij won prijzen op concoursen, zoals de Iordens Viooldagen, het Davina van Wely Vioolconcours en het Prinses Christina Concours. Gerard is te horen in recitals en als solist met orkest, met vele optredens uitgezonden door de Nederlandse radio. Hij is ook een gepassioneerd kamermusicus.

Irene Enzlin, benoemd tot “Jong Muziektalent van het Jaar” in 2015, kan al terugblikken op een indrukwekkende carrière. Ze trad op als soliste met onder andere “The Royal Philharmonic Orchestra” en het “Nederlands Symfonie Orkest”. Op vijftienjarige leeftijd werd Irene toegelaten tot de legendarische “Yehudi Menuhin School” in Engeland, een gerenommeerd muziekinstituut. Momenteel studeert ze in Frankrijk aan het “Conservatoire National Súperieur de Paris” bij Raphael Pidoux. Irene is laureate van verschillende concoursen en is steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden om klassieke muziek uit te voeren en met anderen te delen. Ze gelooft in de verbindende en therapeutische werking van muziek en organiseert klassieke concerten voor een publiek dat vaak niet de mogelijkheid heeft reguliere concerten te bezoeken.

Vera Kooper heeft al jaren een uitgebreide concertcarrière. Ze heeft opgetreden als solist en in kamermuziekverband in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Engeland, Oostenrijk, Slovenië, Italië en Israël. Tevens gaf Vera concerten tijdens het Grachtenfestival Amsterdam en de International Holland Music Sessions. Ook heeft Vera meerdere prijzen gewonnen, onder andere bij de “International Steinway Competition” en het Prinses Christina Concours. Vera studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en momenteel studeert ze aan de Universität Mozarteum in Salzburg. Ze treedt regelmatig op met de Hongaarse altviolist Eniko Magyar en maakt tevens deel uit van het Pythagoras Ensemble in Londen. 

 

Programma overzicht