Zaterdag 30 | 09 | 20:15 u                          € 22                                                   Uitverkocht

 

Dominic Seldis en Remy van Kesteren (wereldpremière)

 

Dominic Seldis – contrabas
Remy van Kesteren – harp

 

Programma

 

In 2015 speelde Dominic Seldis zijn contrabasprogramma “Stand-up Contrabas” op de Kunstdagen. Een concert dat velen zich nog zullen herinneren en naar meer smaakte.
Speciaal voor de 30-jarige jubileumeditie van de Kunstdagen Wittem heeft Dominic met zijn muzikale vriend Remy van Kesteren een gloednieuw programma samengesteld.

Een ontmoeting tussen twee topmusici: Dominic Seldis, contrabassist van het Concertgebouworkest en bekend van het televisieprogramma Maestro en Remy van Kesteren, harpist en winnaar van de Nederlandse Muziekprijs 2016 zullen u versteld doen staan met een origineel en avontuurlijk programma. Een mix van bewerkingen, improvisaties en solistische hoogstandjes. Zoals het beide heren betaamt, zullen er verschillende muzikale genres aan bod komen. Een concert met twee van Nederlands meest vooraanstaande musici: musiceren op topniveau in een programma waar de vonken van afspatten.

Speciaal voor Kunstdagen Wittem gaan meestercontrabassist Dominic Seldis en topharpist
Remy van Kesteren een unieke samenwerking aan. Hun programma is gloednieuw, origineel en avontuurlijk, vol humor, meeslepende bewerkingen, improvisaties en solistische hoogstandjes.
Een reis langs verschillende muzikale genres door twee van Nederlands meest vooraanstaande musici. Dat betekent musiceren op topniveau in een programma waar de vonken van afspatten.

Dominic Seldis staat bekend om zijn unieke solo uitvoeringen en talent als entertainer.
U kent hem wellicht als jurylid en presentator in diverse tv-programma’s. Dominic laat als geen ander zien hoe virtuoos en gevoelig de contrabas kan klinken. Remy van Kesteren is een van ’s werelds beste harpisten. Hij speelt z’n leven lang harp maar schrijft sinds ruim een jaar zijn eigen muziek, vanuit zijn klassieke achtergrond, met pop- jazz- en wereldmuziekinvloeden. Hij creëert zo een nieuwe muzikale wereld waarbij de grenzen tussen genres en vormen worden overschreden.

U gaat genieten van een absoluut origineel en bijzonder concert. Het programma blijft een verrassing, maar we verwachten spectaculaire solostukken voor bas en harp, bewerkingen voor beide instrumenten samen en zowel klassiek als jazz- of poprepertoire. Het geheel wordt aanstekelijk gepresenteerd door Dominic Seldis. Zijn Engelse humor geeft deze muziekavond een bijzonder cachet.

De Britse contrabassist Dominic Seldis studeerde aan de Royal Academy of Music in Londen bij Robin McGee en het Mozarteum in Salzburg bij Klaus Stoll. Voordat hij in 2008 als solocontrabassist tot het Koninklijk Concertgebouworkest toetrad, speelde hij als eerste contrabassist in het
BBC National Orchestra of Wales.

Als solist trad hij op met onder meer het London Symphony Orchestra, The Philharmonia Orchestra, het BBC National Orchestra of Wales en het Concertgebouw Kamerorkest. Naast zijn werk voor het Concertgebouworkest speelt Dominic Seldis in het John Wilson Orchestra. Tevens geeft hij soloconcerten en maakt hij kamermuziek, onder anderen met zijn vaste muzikale partner, pianist James Pearson en met het Concertgebouw Kamerorkest. Hij verschijnt regelmatig in muziekprogramma’s op zowel de Nederlandse als de Engelse tv. Dominic Seldis doceert aan de Royal Academy of Music in Londen en geeft wereldwijd masterclasses. Hij heeft een grote passie voor pomuziek en jazz en speelde mee op menige film- en tv-soundtracks.

Remy van Kesteren wordt beschouwd als een harptalent van wereldformaat en als een van de avontuurlijkste harpisten van dit moment. Al op tienjarige leeftijd werd hij toegelaten tot het Utrechts Conservatorium in de klas van Erika Waardenburg en studeerde er in 2010 met de hoogste onderscheiding af. Hij vervolgde zijn opleiding aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris, waar hij studeerde bij de beroemde harpiste Isabelle Moretti. In 2012 behaalde hij zijn masterdiploma ‘summa cum laude’ aan het Conservatorium van Amsterdam.
Remy heeft al veel prijzen in de wacht gesleept. In 2013 won hij de USA International Harp Competition, een van de grootste en meest prestigieuze harpcompetities ter wereld.
In juni 2016 ontving hij de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die het Ministerie van OC&W toekent aan musici in de klassieke muziek. In 2012 verscheen zijn eerste solo-cd getiteld Remy, met werken van Smetana, Holliger, Bach, Sjostakovitsj en Renié. In 2014 kwam zijn tweede cd, Memento uit.
Zijn derde cd Tomorrow Eyes verscheen in januari 2016 en bevat voornamelijk eigen composities

 

Programma overzicht