Zaterdag 16 | 09 | 20:15 u                          € 22                                  

 

Hannes Minnaar 

 

Met gratis inleiding om 18.30 uur door Toine Sporken.

 

Hannes Minnaar – piano

 

Programma

 

J.S. Bach

Partita nr. 1 in Bes-groot, BWV 825

L. van Beethoven

Eroica variaties in Es-groot, opus 35

Pauze

G. Fauré

9 Préludes, opus 103

C. Franck

Prélude, Aria et Final

We zijn trots op het feit dat Hannes Minnaar (piano) in zijn volle concertagenda tijd heeft gevonden om de dertigste editie van de Kunstdagen luister bij te zetten met een prachtig Duits-Frans programma.
Als prijswinnaar van de internationale concoursen in Genève (Concours de Genève, tweede prijs, 2008) en Brussel (Koningin Elisabeth Wedstrijd, derde prijs, 2010) wist hij internationaal de aandacht op zich te vestigen. Daarnaast studeerde hij met een 10 met onderscheiding aan het Conservatorium van Amsterdam af bij Nederlands meest vermaarde pianopedagoog Jan Wijn. Hannes Minnaar heeft verschillende cd’s uitgebracht met zowel solistische werken als pianoconcerten.

Hannes Minnaar is een van Nederlands meest succesvolle pianisten. (Nederlandse Muziekprijs 2016). Hij sloot zijn studie bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam af met een 10 en onderscheiding en volgde daarna lessen bij onder anderen Alfred Brendel, Menahem Pressler en Ferenc Rados. Tegelijkertijd studeerde hij orgel bij Jacques van Oortmerssen. Als prijswinnaar van de internationale concoursen in Genève (Concours de Genève, tweede prijs, 2008) en Brussel (Koningin Elisabeth Wedstrijd, derde prijs, 2010) wist hij internationaal de aandacht op zich te vestigen. De Borletti-Buitoni Trust kende hem in 2011 een van hun prestigieuze beurzen toe.

Hannes Minnaar soleerde bij vele orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nationaal Orkest van België, onder dirigenten als Marin Alsop, Herbert Blomstedt, Frans Brüggen, Eliahu Inbal en Edo de Waart. Hij geeft recitals in heel Europa en daarbuiten. Zo trad hij op in het Concertgebouw (Amsterdam), Gewandhaus (Leipzig) en Musashino Hall (Tokio) en was hij te gast bij pianofestivals in Bordeaux, Guangzhou en La Roque d’Anthéron. Ook als kamermusicus is Minnaar actief. Met zijn Van Baerle Trio won hij prijzen op concoursen te Lyon (CIMCL, eerste prijs, 2011) en München (ARD, tweede prijs, 2013). In 2014 traden zij in de serie “Rising Stars” op in de meest toonaangevende zalen van Europa, waaronder de Musikverein (Wenen) en Cité de la Musique (Parijs). Daarnaast werkte Minnaar samen met musici als Janine Jansen, Isabelle van Keulen en Mischa Maisky.

De twee solo-cd’s die Minnaar tot dusver uitbracht werden met enthousiasme ontvangen.
Zijn debuut-cd werd bekroond met een Edison en was aanleiding voor een paginavullend artikel in Gramophone. Hetzelfde blad schreef over de in 2013 verschenen cd “Bach Inspirations”:
“After Minnaar’s debut disc, this makes two hits in a row”. BBC Music Magazine waardeerde het album met 5 sterren en selecteerde het als “Instrumental choice of the month”.
Met Jan Willem de Vriend en het Netherlands Symphony Orchestra neemt Minnaar in de komende seizoenen Beethovens 5 pianoconcerten op. Daarnaast debuteert hij bij diverse orkesten waaronder de BBC Philharmonic en het London Philharmonic Orchestra.

 

Programma overzicht