Herdenken en Herinneren

 

Nu het dertigste jaar van de Kunstdagen is bereikt, is het gepast even stil te staan bij deze gebeurtenis. Ontstaan als kleinschalig muziekfestival in Epen heeft het al die jaren zijn bestaansrecht in het Heuvelland bewezen en duizenden bezoekers een steeds afwisselend, verrassend en vernieuwend programma geboden op het gebied van Muziek en Kunst.
En het werd ook al die jaren, tot stand gebracht door en met het enthousiasme van een niet aflatend aantal gemotiveerdere en deskundige vrijwilligers. 

 

 
In het jubileumprogramma kijken we terug en selecteerden we een aantal bijzondere musici en ensembles die velen zich nog goed herinneren van hun optreden in Wittem. Ze vielen op door hun passie, hun steeds vernieuwende programmering, hun contact met het publiek.
Een aantal namen zullen ook u zeker bekend voorkomen. Drie daarvan wonnen zelfs al eens de Nederlandse Muziekprijs. Verder zijn er programma’s waarin het
herdenken centraal staat, waar er een markering van het verleden wordt gemaakt. We noemen het muziektheaterprogramma 14-18, Niet vergeten over de Russische Revolutie in 1917 en het beeldenproject voor 60.000 gevallenen rond Ieper.
De jaarlijkse wandeling wordt absoluut spectaculair, omdat er in het complete programma drie concerten zijn opgenomen inclusief catering en maaltijd.
In totaal vijf programma’s, (bijvoorbeeld Kunst en Muziek) zijn op speciaal verzoek van de Kunstdagen gemaakt en beleven dus hun première. Leest u snel verder en geniet alvast van al het moois dat komen gaat. Graag tot ziens!

 

Home