Zondag 17 | 09 | 20:15 u                          € 22                                     

 

Hexagon Ensemble – Dagboek van een cello

 

Joost Galema – teksten
Maartje van Weegen – verteller
Christine Ewert – regie
Christiaan Boers – arrangementen
Timora Rosler – cello
Hexagon Ensemble – vijf blazers en een pianist

 

Programma

 

C. Koechlin

Dans la forêt

G. Crumb

Fantasia

A. Glazoenov

Chant du ménestrel (3x)

A. Vivaldi

Allegro (Celloconcert RV 411)

U.W. van Wassenaar

Grave (Concerto armonico nr. 1)

J. Haydn

Allegro moderato (Londens Trio nr. 1)

B.Britten

Marcia (Cellosonate)

J. Brahms

Allegro (Klarinettrio)

S. Rachmaninow

Andante (Cellosonate)

G. Jacob

Elegiac prelude (Sextet)

R. Schumann

Träumerei

J.S. Bach

Courante (Cellosuite nr. 1)

J. Ibert

Gigue (Concert voor cello en blazers)

 

Het Hexagon Ensemble is een van Nederlands’ beste kamermuziekensembles en musiceert op het allerhoogste niveau.

Het verhaal van deze voorstelling is van de hand van Joost Galema en wordt verteld door Maartje van Weegen. Timora Rosler zal de cello ter hand nemen. Een bijzonder muzikaal project!

Dagboek van een cello is een nieuw programma van het Hexagon Ensemble waarin dit keer wordt samengewerkt met verteller Maartje van Weegen en celliste Timora Rosler.
Het programma beschrijft de reis van een cello, gebouwd in het jaar 1664, door de tijd en door Europa. Een prachtig, spannend en leerzaam verhaal voor jong en oud.

Nadat een middeleeuwse minstreel onder zijn takken gezongen heeft, droomt een boom ervan om muziek te maken. Op een dag legt de beroemde instrumentenbouwer Stradivari zijn oor tegen zijn schors en zaagt uit het hart van de boom de ziel van een nieuwe cello. Het instrument wil graag de mensen en de emoties die zij in hun muziek leggen, leren begrijpen.
En hij begint aan een eeuwenlange ontdekkingsreis. De jonge cello voelt het ongeduld en de opwinding van de kinderen die de noten van Vivaldi studeren in het weeshuis in Venetië.
Hij hoort hoe Haydn vertelt over het heelal dat hij in Londen door een telescoop heeft gezien en leert dat onze wereld er maar één van vele is. Hij ontdekt de euforie en het verdriet van de liefde. Hij maakt kennis met muziek die voelt als thuiskomen. Maar ook aan wreedheid en oorlog ontsnapt hij niet. De cello kan zich blijven verwonderen over de mensen en de gebeurtenissen die in zijn leven als voorbijgangers komen en gaan.
 

 

Programma overzicht