Zondag 01 | 10 | 19:30 u                          € 22                                                       Uitverkocht

 

Feestelijke afsluiting met Lola Marie & Les Chats Noirs

 

Een waardige afsluiting van de Kunstdagen Wittem 2017! Inclusief feestelijke nazit!

 

Cynthia Knoch – zang
Txemi Eexebarria – hoorn
Stefaan de Rycke – viool
Herman de Rycke – contrabas
Vera Hofman – fluit
Michèlle Geerlings – klarinet
Foppe Jacobi – bajan
Ville Pääkkönen – piano
Lola Marie Entertainment a.s.b.l – produktie

 

Programma

 

Voor de afsluiting van deze jubileumeditie van de Kunstdagen Wittem staat een sprankelend en opzwepend concert op het programma.
Geniet van het internationale gezelschap
“Lola Marie & Les Chats Noirs”, onder leiding van de excentrieke Luxemburgse sopraan Cynthia Knoch.

U wordt meegenomen naar de jaren ’20, een roerige tijd, waarin zowel Johann Strauss als cabaretsongs vertolkt werden. En dat is precies de breedte die dit gezelschap laat horen!
Licht klassiek, filmmuziek en songs uit muzikale komedies. Franse, Duitse en andere Europese chansons. Van
Marlene Dietrich en Edith Piaf tot Jacques Brel.
Onvergetelijke klanken en nostalgische herinneringen: het wordt een avond om u op te verheugen en nog lang aan terug te denken.

De kokette zangeres Lola Marie en haar achtkoppig orkest Les Chats Noirs nemen u mee terug naar het begin van de vorige eeuw. Een roerige tijd, waarin nachtclubs en theatercafés als ‘Le Chat Noir’ in het Parijse Montmartre ongekend populair waren, en cabaretnummers, zoete melodieën bekend uit oude Duitse films en chansons even geliefd. In dit even meeslepende als innemende theaterconcert is ruimte voor zowel Franse chansons en cabaretnummers als klassieke en filmmuziek. Ontroerend, bitterzoet en dan weer vrolijk en luchtig, met bekende songs van onder meer Bertold Brecht, Jaques Brel, Kurt Weill, Edith Piaf, Marlene Dietrich, Zarah Leander, Hildegard Knef en andere. Een muzikale keuze die getuigt van lef en passie, met arrangementen die raken en een loepzuivere stem die overtuigt.

De onconventionele sopraan Lola Marie is Luxemburgse. Nadat ze opgeleid was tot danseres, studeerde ze aan de International Performing Arts Studio “Stairs Up”. Haar passie voor klassieke muziek bleef groeien, daarom besloot ze zang aan het Conservatorium Maastricht te gaan studeren. Nadat ze haar bachelor gehaald had, begon ze haar masterstudie aan het Conservatorium Tilburg. Een maand na haar afstuderen was ze finaliste van de International Mozart Singing Competition in Praag. Op dit moment volgt Lola Marie lessen bij Tom Krause en Hubert Delamboye. Ze verschijnt regelmatig in concerten, muzikale komedies, opera’s, operettes en recitals.

 Na afloop van het concert is er een nazit in de Gerarduszaal en kunt u nog napraten over dit slotconcert en de 30 jarige jubileumeditie van de Kunstdagen Wittem 2017 (inclusief een glas wijn en een hapje).

 

Programma overzicht