P6Mireille Heijltjes

 

Zaterdag 06 | 09 | 20:15 u                    € 18

 

Mireille Heijltjes – piano
Met gratis inleiding door
Toine Sporken om 19.00u.

Programma

F. Schubert

Klavierstück nr. 1 en 2 D 946

J. Brahms

Fantasien opus 116

– Capriccio: Presto energico

– Intermezzo: Andante

– Capriccio: Allegro passionato

– Intermezzo: Adagio

– Intermezzo: Andante

– Intermezzo: Andantino teneramente

– Capriccio: Allegro agitato

Pauze

P. I. Tchaikowsky

De Jaargetijden

Mireille Heijltjes studeerde in Nederland bij Tonie Ehlen (Conservatorium Maastricht) en Naum Grubert (Koninklijk Conservatorium Den Haag). Daarnaast studeerde zij muziekwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Nadat zij op 21-jarige leeftijd haar studies in Nederland had afgesloten vervolgde zij haar pianostudie in Moskou waar zij drie jaar aan het Tchaikowsky Conservatorium studeerde bij Lev Naumov.

Al op jonge leeftijd trad zij regelmatig op en won zij verschillende jeugdconcoursen. Met verschillende orkesten voerde zij pianoconcerten uit van onder andere Beethoven, Mozart en Schostakovitch. Zij trad onder meer op in de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Als vrijwilliger voor de stichting Art of Living en de International Association for Human Values (IAHV) gaf zij benefietconcerten in onder meer Athene, Berlijn, Timisoara en Kopenhagen. Tevens maakte zij voor deze stichting een concertreis door India.

In 2011 startte Mireille Heijltjes met een promotietour van IAHV in Nederland door middel van pianorecitals in kleine kring, waarbij zij op verrassende wijze de muziek/componist verweeft met menselijke waarden. Ook werkt zij aan een boek met verzamelde interviews over muziek en menselijke waarden, waarvoor zij onder meer sprak met vooraanstaande musici als Vladimir Ashkenazy, Evgeny Kissin, Julian Rachlin, Christianne Stotijn en Anne-Sophie Mutter.

Programma 2014