P16MosaTrio

Bestellen

 

Vrijdag 16 | 09 | 20:15 u                          € 18                    Bestellen

Mosa trio

Alexandra van Beveren – viool
Paul Stavridis – cello
Bram de Vree – piano

Programma

L. van Beethoven

Trio nr. 6 opus 70 nr. 2

S. Wamper

Portrait of Light

F. Mendelssohn

Trio nr. 1 opus 49

Het Mosa Trio wordt gevormd door de jonge musici Alexandra Van Beveren (viool), Paul Stavridis (cello) en Bram de Vree (piano). Zij speelden eerder (in 2013) tijdens de Kunstdagen. Sinds de oprichting in 2010 heeft het pianotrio veel van zich laten horen in binnen- en buitenland. In augustus 2015 won het trio de tweede prijs en prijs voor de beste uitvoering van het opgelegde werk van de Orlando Competition. Aansluitend was het meermaals te horen op het Orlando Festival. In december 2014 werd het trio laureaat van de Belgische wedstrijd ‘Supernova’ en veroverde zo de titel ‘the Future Sound of Classical Music’. In maart 2013 won het trio de derde prijs tijdens de finale van het Concours International de Musique de Chambre d’Illzach. Ook mochten zij de publieksprijs en de prijs van de jonge jury in ontvangst nemen tijdens de 18e editie van deze prestigieuze internationale competitie.

Alexandra Van Beveren (1988, Genk) behaalde haar “Master in Performance” in 2012 ‘with Distinction’ bij Simon Fischer aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen. Ze was meermaals finaliste van de wedstrijd Jong Tenuto en tweemaal prijswinnaar op het Prinses Christina Concours in Maastricht. Alexandra speelt op een viool van Gaspar Borbon uit ca. 1690.

Paul Stavridis (1990, Genk) rondde in 2014 zijn Master ‘cum laude’ af bij Mirel Iancovici en Marc Vossen. In 2010 won hij een gouden medaille met felicitaties van de jury op het 27e Concours Luxembourgeois et Européen pour Jeunes Solistes. In mei 2014 soleerde Paul met het Arka Symfonie Orkest in de Rococo Variaties van Tchaikovsky.

Pianist Bram de Vree (1989, Valkenswaard) debuteerde op dertienjarige leeftijd als solist met een pianoconcert van Haydn. Sindsdien heeft hij met diverse internationale orkesten gesoleerd. In 2013 behaalde hij zijn Masterdiploma met een 10 met onderscheiding aan het Conservatorium Maastricht. Hij volgde de masterstudie bij Tonie Ehlen in Maastricht en Håkon Austbø in Oslo. Ook volgde hij lessen bij clavecinist en fortepianospeler Jacques Ogg.

Programma overzicht