Vrijdag 08 | 09 | 16:00 u            voor genodigden

 

Opening Kunstdagen Wittem 2017

 

Opmaat en Ouverture 30-ste editie

 

Fenna Ograjensek – zang
Robert Weirauch – piano

 

Programma “A trip down (American) memory lane”

 

L. Bernstein

I hate music (A cycle of 5 kid songs)

Gershwin Favorites

The man I love – By Strauss – Blah, blah, blah

Richard Pearson Thomas

Hair Emergency!

Samuel Barber

Sure on this shining night – The Daisies – The Secrets of the Old

Flanders & Swan

A word on my ear

 

Fenna Ograjensek (sopraan) en Robert Weirauch (piano) stonden al vaker op het podium in Wittem. Fenna in de programmma’s Operareis 1 en 2, de moderne opera El Rey en
‘Wenn ich in Deine Augen seh’ van Schumann.
Robert begeleidde de Opera reis en trad op met de Russiche sopraan Anna Emelyanova in het programma The Poets Echo.

Beiden zijn talentvolle, gedreven musici, die met veel passie hun publiek weten te bereiken.
U wordt getrakteerd op een muzikaal aperitief met verrassende amuses uit een smaakvol repertoire. Zij zullen met verve, met brille, met passie, met humor en met hoge muzikaliteit voor een onvergetelijke happening zorgen. Laat u verrassen!

Fenna Ograjensek is een veelgevraagd én veelzijdige zangeres. Ze voelt zich als een vis in het water in opera- en concertrepertoire, maar zet ook graag haar tanden in kamermuziek en nieuwe composities van hedendaagse componisten. Zij staat bekend om haar warme stemgeluid, muzikaliteit en connectie met haar publiek.
Als operazangeres was Fenna twee jaar verbonden aan de Florida Grand Opera in Miami, waar zij als Young Artist verschillende rollen vertolkte. Tegenwoordig werkt zij als freelance zangeres.
Zo werkte zij samen met o.a. Opera Zuid, Central City Opera, Zomeropera Alden Biesen, Holland Opera, Opera Spanga en het Théâtre du Capitole in Toulouse.

Fenna studeerde eerst klassieke zang en opera aan het Maastrichts’ Conservatorium bij Yvonne Schiffelers en vervolgde haar studie aan The Juilliard School in New York bij Edith Bers waar ze haar graduate diploma behaalde. Momenteel wordt Fenna gecoacht door Gemma Visser.
Tijdens haar studie volgde Fenna masterclasses bij Leontyn Price, Rudolf Piernay, Malcom Martineau, Thomas Hampson en Marilyn Horne.

Robert Weirauch studeerde piano en compositie aan het Maastrichts Conservatorium (resp. bij Tonie Ehlen en John Slangen), waar hij sinds 2006 ook als piano coach werkt. Daarnaast is hij actief in kamermuziek, lied, orkest, koor, opera en bands. Op www.readingthegoodbook.com publiceert hij sinds April 2015 blogs over de King James Bible en aanverwante thema’s.

 

Programma overzicht