Vrijdag 29 | 09 | 20:15 u                          € 22                                      

 

Romantische muzikale reis met Sef Thissen en Pascal Pittie

 

Susanne Hardick – piano
Hugo Doesburg – cello
Pascal Pittie – tenor
Sef Thissen – bariton

 

 

Programma

 
 

Sonate (instrumentaal)

Händel

Ombre mai fu

Mozart

Non piu andrai

 

Lied ohne Worten (instrumentaal)

Tchaikovsky

Kuda kuda

Donizetti

Bella siccome un angelo

Bizet

La Fleur que tu

Bizet

Toreador Song

Pauze

Wagner

O du mein holder Abendstern

Puccini

E lucevan le Stelle

Verdi

Per me giunto

Puccini

Nessun Dorma

Fauré

Après un Rêve

Casalino

Non ti scorda di me

De Curtis

Torna a Surriento

Cardillo

Cor ’n Grato

Di Capua

O sole mio

Bizet

Parelvissers

Sef Thissen en Pascal Pittie zullen tijdens de Kunstdagen Wittem een concert geven waar het thema ‘Herdenken en herinneren’ als een rode draad doorheen loopt. Het programma bestaat uit een mooie opbouw van operawerken, operette en volksmuziek.

Sef Thissen
Als zoon uit een ondernemersfamilie was de stoel binnen het familiebedrijf al snel voor hem uitgezocht. Toch was Sef helemaal niet op zijn plek en nam hij na vijftien dienstjaren (waarvan de laatste zeven als directeur) afscheid van het bedrijf. Hij koos, als volledig autodidact, voor een carrière in de muziek. Zijn talent werd omarmd door Han Kooreneef en Sef mocht een album gaan maken. L’amore Vincera werd een album met speciaal voor hem geschreven werk, opgenomen met The City of Prague Phillharmonic Orchestra & Choir.
Na de release van zijn debuutalbum in het Koninklijk Concertgebouw van Amsterdam ging Sef auditeren bij John Bröcheler. Inmiddels is hij al acht jaar bij deze meester in de leer. Sinds vijf jaar studeert Thissen ook bij de gerenommeerde zangpedagoge Gemma Visser in Eijsden. Daarnaast krijgt hij coaching van de geprezen dirigent Enrico Delmaboye en volgde hij masterclasses bij o.a. Ed Spanjaard en Rudolf Janssen.

Recente hoogtepunten:
2017: Concertserie met philharmonie zuidnederland
2017: Concert met de Wiener Kammersymphonie op uitnodiging van De Nederlandse Ambassade in Wenen
2017: CD opname liedcyclus Wandern met pianist/componist Egbert Derix in Koninklijk Concertgebouw Amsterdam

Pascal Pittie
Tenor Pascal Pittie studeerde aan het conservatorium van Maastricht bij Mya Besselink en behaalde er de diploma’s eerste fase zang, tweede fase zang en operaklas. Pascal Pittie verleent regelmatig medewerking aan oratoria in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. In opera’s vertolkte hij ruim 60 operarollen waaronder Ferrando (Cosi fan Tutte), Tamino (Die Zauberflöte) en Kohout (Het sluwe vosje (DNO). Hij werkte samen met dirigenten als Ed Spanjaard, Edo de Waart, Hartmut Haenchen, Jaap van Zweden en Yakov Kreizberg, en stond voor orkesten als Het L.S.O., Het Nederlands Philharmonisch orkest en Ensemble Koln. In 2003-2004 was hij verbonden aan de operastudio Nederland.

Pascal was de afgelopen jaren te gast in theaters als De Nationale Opera Amsterdam, Festspielhaus Baden-Baden, Theater Koblenz, Vlaamse Opera, Opera National de Lyon, Vlaamse Opera, L’Opera Basille Parijs, Theater Bonn, Koninklijk Theater Carrée, Concertgebouw en vele anderen. Pascal Pittie volgde Masterclasses bij o.a. Simjon Skigin, Elly Ameling en Athony Rolfe Johnson.
Daarnaast is Pascal oprichter en zanger van de opera formatie Vocal Chord, waarmee hij een brug slaat tussen klassieke muziek en popmuziek.

 

Programma overzicht