P7VivePiaf

Bestellen

 

Woensdag 07 | 09 | 20:15 u                € 20  (incl. lezing om 19:00u en glas wijn)           Bestellen

Vive Piaf

Nadja Filtzer – zang en spel
Leo Bouwmeester – piano
Oleg Fateev – accordeon
Harm Wijntjes – contrabas

Programma

2016 zou het 100e levensjaar zijn van Edith Piaf; hoog tijd om haar van dichtbij mee te maken!
In deze muziektheatervoorstelling vertolken Nadja Filtzer en haar musici het grootse en meeslepende levensverhaal van de straatmus die uitgroeide tot grande dame van het Franse Chanson. Een muzikale reis van de Parijse bordelen tot uitverkochte concertzalen met hooggeëerd publiek. Van Piaf’s grote en onmogelijke liefde voor de getrouwde bokser Marcel Cerdan tot het huwelijk met de twintig jaar jongere zanger Theo Sarapo. De onweerstaanbare levensvreugde van ‘het meisje mus’ echoot door de voorstelling heen in nummers als La Foule, Padam Padam en Non je ne regrette rien, maar ook in Nederlandse vertalingen en minder bekende juweeltjes.

Nadja: “Ik voel me aan haar verwant. Toevallig zijn we beiden klein van stuk en heten onze vaders, die we van jongs af aan hebben moeten missen, Louis. Maar vooral met haar muziek kruip ik in haar huid, verbind me met haar melancholie, haar levenslust en vurig temperament.”

Inclusief glas wijn in de pauze.

 

Gratis Inleiding om 19.00 uur

Cultuurhistoricus Bart Jan de Graaf zal vertellen over het Gouden Tijdperk van het chanson, de jaren ’50 en ’60 van de twintigste eeuw, waarin de vertolkers van het moderne levensgevoel uitgroeiden tot gidsen van een generatie, tot idolen, tot heiligen bijkans… Het chanson hoort bij Frankrijk en de Franse identiteit én het heeft de identiteit mede bepaald. Onder de vele vertolkers, bevinden zich de groten van het Gouden Tijdperk: Jacques Brel, Charles Aznavour, Juliette Gréco, Barbara, Edith Piaf…. Tragische, sprankelende, humoristische en geëngageerde vertolkers van het naoorlogse levensgevoel, een gemoedstoestand die zowel werd bepaald door de radicale vrijheid van het existentialisme als door de ontluikende en verleidelijke welvaart

Programma overzicht