Een jaarlijks terugkerend onderdeel van de Kunstdagen Wittem zijn de educatieve activiteiten. Dit jaar vinden voor klassen van basisscholen in het Heuvelland twee voorstellingen plaats met aansluitend workshops.

 

Koco in de wolken voor de groepen 5, 6 en 7 basisschool

 

Het verhaal gaat over Koco, een meisje van zeven jaar, dat van haar moeder hoort dat haar oma naar de hemel is en dat ze nooit meer terugkomt. Koco is boos en gaat dan maar zelf op zoek naar haar oma. Dat doet ze aan de hand van de verhalen die oma voor haar verzonnen heeft. Uiteindelijk zorgen deze verhalen, zeg maar avonturen, er ook voor dat oma een mooi plaatsje, als herinnering, in het leven van Koco krijgt. Nadat Koco getroost is, is ze blij dat ze haar oma gekend heeft.
Het verhaal is gebaseerd op ‘Le Petit Prince’ van Antoine de Exupéry.
Fenna Ograjensek (zang) en Marijk Greweldiger (verteller/tekstschrijver) brengen de kinderen in een prachtige muzikale wereld! Het Klein Orkest, bestaande uit hobo, 2 klarinetten, hoorn, fagot en piano, speelt live de muziek van Edward Berden.

 

 

Na de voorstelling van Koco worden er 3 bijpassende workshops gegeven

  • Kennismaking met instrumenten – door leden van het orkest
  • Muziek en taal – Marijk Greweldinger
  • Lied instuderen – Fenna Ograjensek

Tijdens de afsluiting wordt samen het ingestudeerde lied met het orkest uitgevoerd.

 

De koningin die weer thuiskwam voor de groepen 1 t/m 4 basisschool

 

De theatergroep Bonjour die dit stuk opvoert, bestaat voornamelijk uit pupillen van Stichting Daelzicht (mensen met een beperking). De personages zijn door de spelers zelf gekozen, zoals: een deftige koningin, een schattige baby, de criminele Al Capone, de dansende Peter Pan, een gemene valse fee, een dove koning en een mooi bruidje. Rondom deze personages schreef Sakia Quadvlieg het verhaal van de koningin die verdween maar ook weer thuiskwam. Verteller is Sacha van de Ven. Het is een grappige kindervoorstelling met prachtige kostumering rond het centrale thema: “het goede overwint het kwade”. Theatergroep Bonjour neemt de leerlingen mee in hun wonderlijke wereld, die nog versterkt wordt door de muziekkeuze van John Lemmen en het fraaie dwarsfluitspel van Georges van de Ven (o.a. met een sonate van Bach)

 

 

Na afloop van de voorstelling volgt er een workshop, waarbij de kinderen hun indrukken, fantasie en emotie creatief verwerken met acrylverf op doek. Zij worden daarbij begeleid door kunstenaars van Atelier Oet de Verf, eveneens van Stichting Daelzicht.

 

Home