Expositie

Expositie september 2022 kloostertuin

In de tuin is keramisch werk te zien van de ateliers van Daelzicht, instellingen voor mensen met een beperking. Op deze manier ervaren de cliënten een zinvolle deelname aan de maatschappij en worden zij zo erkend in hun artistieke uitingen. Het werk is altijd verrassend en origineel en voor aantrekkelijke prijzen te koop.

 

Over Daelzicht
Daelzicht is een zorgorganisatie met een groot en gevarieerd aanbod voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking. De vier Daelzicht ateliers die gevestigd zijn in Zuid, Midden en Noord Limburg zijn een mooi en bijzonder waardevol voorbeeld van dit gevarieerde aanbod

Daelzichtkunst in de Kloostertuin
In de Daelzicht kunstateliers maken mensen met een verstandelijke beperking prachtige kunstwerken.
Er wordt onder andere geschilderd op doek of ander materiaal en er worden objecten gemaakt van keramiek, en pulp-art. De objecten van keramiek die de prachtige kloostertuin sieren  geven een inkijk in de talenten van deze kunstenaars. Op deze mooie, sfeervolle locatie komen de kunstwerken helemaal tot hun recht. Het geheel is een sprankelende expositie die een bezoek meer dan waard is!

Voor eventuele inlichtingen of bestellingen:  leikoonen@hetnet.nl   06 – 15367622

Expositie september 2022 kloosterbibliotheek
20 jaar Kunstdagen Wittem in Beeld

Sinds 2002 vinden er in de Kloosterbibliotheek van Wittem concerten plaats, worden er opera’s uitgevoerd, lezingen gehouden en educatieve activiteiten voor het onderwijs georganiseerd door de Kunstdagen Wittem. In de afgelopen twee decennia waren er dat in totaal 380! Gemiddeld ongeveer 18 per jaar.
Sinds die tijd is er fotografisch verslag gelegd door Henk Hollemans. Hij heeft uit de duizenden foto’s een kleine selectie samengesteld van ruim veertig foto’s die de aspecten van de Kunstdagen weergeven: concerten, musici, bezoekers, exposities en educatie.
Bij de samenstelling van die selectie is vooral gekeken naar de fotografische waarden, niet zozeer de documentaire, met de vraag of het een interessant, aantrekkelijk en artistiek beeld laat zien van het betreffende gebeuren.
Alle foto’s zijn ongeposeerd, uit het (podium) leven gegrepen. En er is gewerkt met het bestaande (soms beperkte) licht. In de loop van de jaren is er gebruik gemaakt van diverse digitale Nikoncamera’s. Op dit moment is het een systeemcamera van Sony, waarmee tevens hoge kwaliteit filmopnames mogelijk zijn. Om de foto’s zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen is er gekozen geen titels, namen en jaartallen in beeld te brengen.
Enkele groot formaat foto’s zijn tijdens de Kunstdagen in september a.s. te zien in de bibliotheek en de complete selectie is op klein formaat tentoongesteld met bijschriften in de vitrines van de Kloosterbibliotheek achter in de zaal. Bekijk hier de digitale selectie:

Home