31-ste editie 2018

Jong Talent en Regionale Sterren

De opzet van het programma is dit jaar dat bekende regionale, Limburgse musici samen optreden met studenten of ander jong talent. Te noemen zijn Arno Piters (1e klarinettist KCO uit Eijsden-Margraten) met masterstudenten van het conservatorium, Theodora Geraets, voormalig 1ste violiste van het LSO met een jonge gitarist en harpiste en pianist Jeroen Riemsdijk (conservatorium Maastricht) met zijn oud student Kasper Schonewille, die inmiddels een eigen pianotrio heeft opgericht. De concerten starten met een kort interview waarin gevraagd wordt naar de motivatie voor de muziek, de keuze van een instrument en de keuze voor en de relatie met de docent. Bij Proeven van Kunst en Muziek kunt u weer gratis genieten van Jong Talent van het Conservatorium Maastricht en rondleidingen over de exposities. Verder in het programma als Regionale Sterren: Ed Spanjaard (piano), Gil Sharon (viool), en Fenna Ograjensek (sopraan). Voorts het Van Baerle Trio als absoluut Nederlands jong toptalent (twee winnaars Nederlandse muziekprijs) en twee jonge gepassioneerde gitaristen met een prachtig Italiaans programma. Ook Amsterdam Sinfonietta solisten zijn weer present met een bijzonder pianoconcert voor de linkerhand van Korngold.

Het aantal concerten is ten opzichte van vorige jaren teruggebracht naar 15. Met de nadruk op de weekenden en dus minder tijdens de week. De bezoeker kan zo, hopen wij, beter zijn gewenste concerten bezoeken.

In de expositie ligt dit jaar de nadruk op fotografie van hedendaagse Limburgse fotografen. In zowel de bibliotheek als in de kloostertuin is dat fotowerk te zien. Tevens zullen er in de tuin een viertal beeldende kunstenaars exposeren.

Al met al een zeer gevarieerd en bijzonder programma deze 31ste editie in 2018.

Home