Barok in de Refter

Barok in de Refter

Woensdag 12 | 09 | 18:00
€ 55

Bestellen

18e eeuws culinair concert

Zeer tijdig reserveren noodzakelijk!

Culinaire avond in een romantisch aangeklede Refter van Klooster Wittem. Met een 18e eeuwse, historische maaltijd in vier gangen inclusief aperitief, wijn/bier, water en koffie, opgeluisterd met barokmuziek op historische instrumenten.
Tijdens de onderbrekingen van de maaltijd worden in twee concerten de prachtige, sfeervolle barokmuziek- stukken uitgevoerd.

Leoniek Hermans – barokmandoline
Mario Strauss – barokgitaar en theorbe

 Programma

A. Vivaldi Allegro non molto – Larghetto – Allegro
N. Romaldi Sinfonia a mandolin
D. Scarlatti Sonate nr. 54 K89  Allegro – Grave – Allegro
Pauze
F. Piccone Sinfonia per la mandola  Allegro – Largo – Giga – Minuet
G. P. Certo di Tento Sonate in d-klein  Larghetto – Allegro – Larghetto – Allegro
C. Arrigoni Concerto per mandolin

In de 31ste editie van de Kunstdagen Wittem mag het culinaire concert natuurlijk niet ontbreken. De muziek wordt dit jaar door het Duetto Gentile verzorgd. Op het programma staan niet alleen bekende componisten als Vivaldi en Scarlatti, maar ook minder bekende grootheden uit de barok.

Mario Strauss studeerde gitaar, mandoline en muziekonderwijs en doceert sinds 2013 aan de muziekacademie Eupen in België. Hij componeerde verschillende werken voor mandoline, gitaar en mandoline-orkest. Naast Duetto Gentile speelt hij in het Akense ensemble Capella Aquisgrana.
Leoniek Hermans bespeelt naast de mandoline tevens de barokmandoline en klarinet. Ze geeft les, dirigeert en speelt als soliste in verschillende samenstellingen.

Home