Brecht en Brel

Brecht & Brel

Woensdag 26 | 09 | 20:15
€ 19

Bestellen

Op zoek naar Utopia

Fenna Ograjensek – sopraan
Jos Dobbelstein – saxofoon
Carlo Plaum – accordeon

Waar Bertolt Brecht zich steeds vaster bijt in de sociale daadkracht van een overheidssysteem, probeert Jacques Brel juist aan de samenleving te ontsnappen. Een mooie tegengestelde beweging als emotionele en muzikale lijn van de voorstelling: fight or flight, actie of vlucht, politiek-geëngageerd of escapisme. De voorstelling van een droomwereld versus de grauwe dagelijkse werkelijkheid van negen tot vijf en de krachten die die wereld aan elkaar verbinden of juist van elkaar vervreemden.
Met titels als “Ne me quitte pas”, “Als ich dich in meinem Leib trug” en “Gymnopedie no.3”.

Fenna Ograjensek, die ook tijdens het openingsconcert op 7 september te horen is, stelde dit Brecht-Brel-programma samen met Jos Dobbelstein en Carlo Plaum.

Jos Dobbelstein studeerde directie en saxofoon aan het conservatorium van Maastricht bij Pierre Kuijpers en Adri van Velsen. Reeds tijdens zijn studie (1985) werd hij als saxofonist aangenomen bij de Koninklijke Militaire Kapel te Den Haag. Deze betrekking vervulde hij tot 2005. Als saxofonist is hij actief in het Mosa Saxofoonkwartet. Daarnaast remplaceert hij regelmatig bij verschillende symfonieorkesten. Jos schreef alle arrangementen voor dit concertprogramma! 

Carlo Plaum begon op vijfjarige leeftijd met accordeon spelen, door vader geanimeerd en geïnstrueerd. Hij studeerde aan het Conservatorium Maastricht accordeon, elektronisch orgel en keyboard-synthesizers. Na het afstuderen is hij ook hoofdvakdocent geweest aan bovengenoemd Conservatorium. Als uitvoerend musicus propagandeert hij nog steeds met verve de vele mogelijkheden van het accordeon in binnen- en buitenland.

Home