Cultuurhistorische wandeling 2022

Cultuurhistorische wandeling

Zaterdag 10 | 09 | 10-15u Wijlre-Stokhem (korte route ca. 5 km, lange 7 km)
€ 27,50

Uitverkocht

Cultuurhistorische wandeling

Parkeren boven op de parkeerplaats te Wijlre bij het gemeenschapshuis Wielderhoes (met borden aangegeven). In brasserie Amuseer bij de kerk starten we de dag met de bekende koffie met vlaai.
Dan op pad. Eerst bekijken we de St. Gertrudiskerk van Wijlre met fraaie gebrandschilderde glazen.

Dan lopen we naar de Geul en passeren de mooie watermolen met dubbel waterrad. In het gehucht Stokhem bekijken we het gerestaureerde puthuisje.
Voor de beter geoefende lopers is er een omweg via de Gronselenput de Gronselendel op naar de Keuterberg en weer naar beneden via de steile Dodemansweg met mooie vergezichten en wijngaarden tot terug beneden in Stokhem.

Terug gaat het via het vakwerkgehucht Beertsenhoven.

Op het romantische kasteel van Wijlre genieten we van een lunch en een concertje, bij mooi weer is het concertje buiten op de binnenplaats. We bekijken daarna ook nog de omliggende fraaie tuin met moderne kunst.

Sound of Musicals

Het zangduo Sounds of Musicals, bestaat sinds 2019 en wordt gevormd door de Franse sopraan Sophie Collin en de Engelse tenor Dean Parker. Beiden zijn student aan het Conservatorium Maastricht bij Axel Everaert. Ze brengen voor u de bekendste liederen en duetten uit de hit musicals, zoals bv. The Sounds of Music, Les Miserables, My Fair Lady, The Phantom of the Opera en nog veel meer!

Sophie maakte haar solo debuut als Papagena en 2e Knabe in die Zauberflöte van W.A Mozart bij de Lyric Opera Studio Weimar. Daarnaast mocht zij ook soleren in de opera’s Don Giovanni van Mozart en in de opera Cendrilon van Massanet. Sophie houd zich ook bezig met andere muzikale studies. In 2013 behaalde ze een bachelor muziekwetenschap aan de universiteit van Nice en in 2017 haar master in beleid en strategie voor de media en creatieve industrie aan de universiteit van Keulen.

Dean behaalde voor zijn studie in Nederland zijn ‘honours degree’ in muziek aan de Universiteit van Manchester. Dean heeft een voorliefde voor operette en verscheen al in verschillende Gilbert & Sullivan producties. Daarnaast was hij o.a. te zien in Die Fledermaus, Die Zauberflöte, Le Nozze di Figaro.
Dean houdt ook van kamermuziek en treedt vaak op met harpiste Olga Benito als Meloduo.
Hij is een ervaren koorzanger en trad op en nam op met het Hallé Koor en Orkest, The BBC Philharmonic Orchestra, Kantos, Manchester Singers en Hans Zimmer Live Tour.

Home