Dance!

Dance!

Zaterdag 05 | 09 | 16:00u
€ 15

Uitverkocht

Dance!

Niek Starmans – saxofoon
Michelle Powell – piano

Programma

J. Françaix Cinq danses exotiques

  1. Pambiche
  2. Baiao
  3. Mambo
  4. Samba lenta
  5. Merengue
G. Fauré Élégie Op. 24
E. Schulhoff Sonata for alto saxophone & piano “Hot-Sonata” (1930)
M. Ravel  Pièce en forme de habanera
M. Ravel  Petite Suite

  1. Intrada
  2. Tango
  3. Scherzo
  4. Nocturne
  5. Capriccio
M. Ravel  Aeolian Song
M. Ravel  Three Preludes

In dit programma nemen Niek en Michelle u mee op reis van de verschillende soorten dansmuziek.
Van een jazz tango die niet zou misstaan in een jaren ’30 jazzclub, een Sarabande uit de barok, een typische Zuid-Amerikaanse Merengue tot een moderne ‘Mad Dance’. Het bewegen op muziek zit diep geworteld in ons oerinstinct. De allereerste vormen van muziek waren onlosmakelijk verbonden met dans, in de middeleeuwen werd muziek veel gebruikt om dans te begeleiden en tegenwoordig wordt er bij elk genre van muziek wel op een of andere manier gedanst.
Laat je meevoeren door de klassieke wereld van de dans!

Niek Starmans is een zeer veelzijdig musicus. Hij studeerde o.a. bij leden van het wereldberoemde Raschèr Saxophone Quartet en behaalde zijn Master of Music bij Andreas van Zoelen aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Niet alleen als ensemblemusicus is hij veelvuldig actief, maar ook als orkestmusicus is hij regelmatig te horen. Daarnaast is hij gastdocent aan de Academy of Music and Performing arts in Tilburg.

De Canadese pianiste Michelle Powell is bekend vanwege haar dynamische en opwindende optredens.
Ze verbindt zich met haar publiek op een persoonlijke en ontroerende manier. Ze ontving talrijke prijzen en is gelauwerd als winnares van verschillende concoursen. Michelle behaalde haar Masterdiploma in Piano Performance aan de universiteit van Montreal. Momenteel is ze de artistiek directrice van de concertserie Opus 16.

Home