Dark Fire

Dark Fire

Zondag 19 | 09 | 16:00u
€ 20

Reserveren

Dark Fire

Joachim Eijlander – cello
Izhar Elias – gitaar
Vincent van Amsterdam – accordeon

Programma

Mattyas Seiber Introduction and allegro voor cello en accordeon
Sulkhan Tsintsadze Folk pieces (cello en accordeon)
Manuel de Falla Suite populaire espagnol (cello en gitaar)
Gaspar Cassadó Requiebros en lamento di baobdil (cello en gitaar)
Joaquin Nin Suite española
Afsluitend stuk voor het trio

Joachim Eijlander heeft net het album Dark Fire uitgebracht, een CD die van Parool, NRC en Trouw lovende recensies kreeg. Op dit album staan o.a. stukken van de Spaanse componist Gaspar Cassadó. Deze bijzondere Spaanse cello virtuoos vormt de basis voor een heerlijke temperamentvolle avond, met verder muziek van De Falla, Albeniz en Joaquin Nin.

Joachim : “Ik ben zelf ook enorm geraakt door de Corona-crisis. En toch is er ook iets bijzonders gebeurd, ik mocht dankzij mecenas een album opnemen. En zo ontstond mijn album “Dark Fire”(muziek op de grens van twee werelden, met volksmuziek als terugkerend element). Ik nam een groot deel solo op maar ook prachtige duos met piano, gitaar, accordeon en duduk (Turks-Armeens-Azarbeijans blaasinstrument). Het zou mij erg leuk lijken om daarvan de prachtige stukken te laten horen, die gaan over de ontmoeting met het onbekende waarin men zichzelf kan herkennen. Dit laatste is een motto van de componist Ahmed Saygun, die ook vertegenwoordigd is in het programma”.

“Qua programma denk ik dat beide thema’s (Gulpen galmt en Dark Fire) prachtig samen kunnen: in Dark Fire zit veel kleurrijke volksmuziek met een vaak opbeurende en opzwepende vrolijke inslag, mooi zingend in de ruimte”.

Home