Expositie 2019

Openingstijden exposities

Maandag t/m vrijdag van 14.00-17.00 uur.
Weekends van 12.00-17.00 uur

De entree is gratis.

Kunstexposities tijdens Kunstdagen Wittem 2019

Expositie kloosterbibliotheek: 100 jaar vrouwenkiesrecht in Nederland

In 2019 bestaat het Vrouwenkiesrecht in Nederland 100 jaar. Dit thema is de aanleiding om 100 vrouwelijke kunstenaars uit te nodigen voor deze tentoonstelling.
Zij stellen ieder een uniek werk beschikbaar voor deze tentoonstelling. Deze werken zijn allemaal te koop en een deel van de opbrengst komt ten goede aan een nog te bepalen goed doel, uiteraard gerelateerd aan het thema ‘vrouwen’.
Het goede doel en de opbrengst van de verkochte werken, zal op de laatste dag van de tentoonstelling, zondag 29 september, aan het publiek bekend worden gemaakt.

Schrijver Paul van der Steen houdt dan tevens een korte lezing over zijn boek “De ongehoorde helft”.

Expositie kloostertuin
Vier kunstenaars (Natascha Waeyen, Ans Repkes, Titia Eggen en Morena Bamberger) zullen groot, ruimtelijk werk exposeren in de kloostertuin vanuit hetzelfde thema
100 jaar Vrouwenkiesrecht.

Verder zal er in de tuin keramisch werk te zien zijn van de ateliers van Daelzicht, instellingen voor mensen met een beperking. Op deze manier ervaren de cliënten een zinvolle deelname aan de maatschappij en worden zij zo erkend in hun artistieke uitingen. Het werk is altijd verrassend en origineel en voor aantrekkelijke prijzen te koop.

Over Daelzicht
Daelzicht is een zorgorganisatie met een groot en gevarieerd aanbod voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking. De vier Daelzicht ateliers die gevestigd zijn in Zuid, Midden en Noord Limburg zijn een mooi en bijzonder waardevol voorbeeld van dit gevarieerde aanbod

Daelzichtkunst in de Kloostertuin
In de Daelzicht kunstateliers maken mensen met een verstandelijke beperking prachtige kunstwerken. Er wordt onder andere geschilderd op doek of ander materiaal en er worden objecten gemaakt van keramiek, en pulp-art. De objecten van keramiek die de prachtige kloostertuin sieren  geven een inkijk in de talenten van deze kunstenaars. Op deze mooie, sfeervolle locatie komen de kunstwerken helemaal tot hun recht. Het geheel is een sprankelende expositie die een bezoek meer dan waard is!