Expositie 2021

Kunstexpositie tijdens Kunstdagen Wittem 2021

De kunstexpositie Kunstdagen Wittem zal in september plaatsvinden en wordt weer verzorgd door Galerie JoLi uit Berg aan de Maas.

Na september kan de expositie nog bezocht worden:

In de prachtige kloosterbibliotheek in Wittem is kunst te zien van onder anderen Reinoud van Vught, Seet van Hout, Uwe Poth, Ien Lucas, Theo Kuijpers, Siemen Dijkstra en Rolf Weijburg.

In de Kloostertuin zijn beelden te zien van Jeroen Meijs, Clemens Maassen, Mariëlle van den Bergh, Mels Dees en Ad Arma.

Welkom tijdens de volgende openingstijden:

Van zaterdag 2 oktober 2021 tot en met zaterdag 13 november 2021:

  • elke woensdag en elke zaterdag van 11 tot 17 uur

Gratis rondleiding door de curator Johan ter Haar met uitleg over de kunst om 14 uur.

Voor groepen kan daarnaast een rondleiding op afspraak worden gegeven, mail naar Johan.terhaar@live.nl of bel 06-57395724.

Voor meer informatie zie www.galeriejoli.nl of kijk op de Facebook of Instagram pagina van Johan ter Haar. Galerie JoLi, Holsberg 81A, Berg aan de Maas.

Kunstexpositie tijdens Kunstdagen Wittem door Galerie JoLi

De expositie in de Kloosterbibliotheek en de Kloostertuin sluit aan bij het thema blijdschap en vrolijkheid van de Kunstdagen.

Er is kunst te zien van een groot aantal kunstenaars, waarbij kleur een belangrijke rol speelt evenals de inspiratie die zij uit de natuur halen. De natuur geeft ons een prettig gevoel, rust en kracht, vooral in een tijd waarin we aardig wat beperkingen hebben gekend.

Galerie JoLi uit Berg aan de Maas verzorgt ook dit jaar de tentoonstelling van moderne en hedendaagse kunst.

Er is een afwisseling van realistische en abstracte kunstwerken te zien. Er zijn tientallen kunstwerken van diverse kunstenaars te zien  die een mooie omlijsting vormen van de concerten in de kloosterbibliotheek. Kunstenaars zijn onder anderen Reinoud van Vught, Seet van Hout, Uwe Poth, Ien Lucas, Theo Kuijpers, Siemen Dijkstra en Rolf Weijburg.

Kunstenaars vertalen de structuren en kleuren van de natuur naar hun werk en geven een persoonlijke uitdrukking aan de gevoelens die ze daarbij hebben. Het is aan de kijker om hierbij zijn eigen verhalen en gevoelens te ontdekken.


Siemen Dijkstra


Jeroen Meijs


Ien Lucas

Welkom tijdens de volgende openingstijden:

Woensdag 1 september 2021 tot en met zondag 26 september 2021:

  • woensdagen, donderdagen, vrijdagen van 13 tot 17 uur
  • op zaterdagen en  zondagen van 11 tot 15 uur
  • op zondag 12 september is de expositie tot 13.30u toegankelijk

Gratis rondleiding door de curator Johan ter Haar met uitleg over de kunst:

Wo en Do     14 uur
Za                 12  en 14 uur
Zo                 11 uur  (Alleen NIET op zondag 12 september)

Voor groepen kan daarnaast een rondleiding op afspraak worden gegeven,
mail naar Johan.terhaar@live.nl of bel 06-57395724.

Alle kunstvoorwerpen zijn te koop via Galerie JoLi.

Voor meer informatie zie www.galeriejoli.nl of kijk op de Facebook of Instagram pagina van Johan ter Haar.
Galerie JoLi, Holsberg 81A, Berg aan de Maas.

De expositie Kunstdagen Wittem is in de prachtige Kloosterbibliotheek van Klooster Wittem, Wittemer Allee 32, 6286 AB in Wittem (Limburg).

Welkom om een variatie van kunst te komen kijken in Wittem !!!

Mensen met een Beperking

Verder zal er in de tuin Keramisch werk te zien zijn van de ateliers van Artidé in Wittem, instelling voor mensen met een Beperking. Artidé biedt ondersteuning en een zinvolle dagbesteding aan haar cliënten. Voor een deel bestaat deze dagbesteding uit creatieve bezigheden zoals keramiek maken, schilderen of werken met hout. Een aantal kunstvoorwerpen zijn tijdens de Kunstdagen Wittem te zien in de tuin van Klooster Wittem. Op deze manier ervaren de cliënten een zinvolle deelname aan de maatschappij en worden zij op deze manier erkend in hun artistieke uitingen. Het werk is altijd verrassend en origineel.(NB. Dit project was al in 2020 voorzien, maar kon door de Corona toen geen doorgang vinden).

Home