FIRASSO  Fire/Rain/ Espresso 

FIRASSO Fire/Rain/ Espresso (Tuinconcert)

Zondag 10 | 09 | 14:00u
€ 15

Reserveren

FIRASSO Fire/Rain/ Espresso

Marko Kassl – accordeon
Robert Beck – klarinet
Nils Imhorst – contrabas

Programma

Tuinconcert

Wat gebeurt er als een klassieke klarinettist, een vertegenwoordiger van nieuwe muziek op de accordeon en een jazzbassist de handen ineen slaan? Het resultaat heet Firasso – de drie muzikanten van deze post-genre groep hebben een aardse, aangrijpende muzikale taal ontwikkeld, gepassioneerd, dynamisch en contrastrijk. Het trio presenteert hun eigen verfijnde composities, die gebruik maken van het muzikale vocabulaire van de tango- en klezmertraditie, Balkanmuziek en de Franse musette.
Soms klinkt het vurig en laaiend, soms verfrissend als een plensbui in de zomer, soms intens als een stevige ristretto.
“Enorm speelplezier en enthousiasme voor het spel, sprankelende intensiteit”  West-Deutsche Akgemeine Zeitung

Marko Kassl, accordeon:
“De accordeon combineert blaas- en toetsinstrumenten. “Het is het enige polyfone blaasinstrument. Ik hou van zijn tonale flexibiliteit, die moeiteloos in elke stijl past en het verrijkt met ziel.” Accordeonstudies in Klagenfurt, Graz, Detmold en Essen. Is ook lid van het Ensemble Black Pencil en de Duo Mares. Docent accordeon aan de Muziekschool Mönchengladbach, de Detmold University of Music en het Conservatorium van Amsterdam.

Robert Beck, klarinet:
“Ik kan alles met de klarinet: orkest- en kamermuziek, hedendaagse en experimentele composities, klezmer, jazz en tango. De klarinet is een duizendpoot met een heel bijzondere kleur. Omdat het zo lijkt op de menselijke stem, kan ik ermee spreken en zingen.” Studeerde klarinet en kamermuziek in Essen en Berlijn. Speelt in verschillende kamermuziekensembles en ensembles voor hedendaagse muziek en heeft een voorliefde voor interdisciplinaire en grensoverschrijdende muziek.

Nils Imhorst, contrabas:
“Wat ik het leukste vind aan mijn bas is de warmte die hij uitstraalt. En de verhalen die hij mij vertelt en die ik hem kan toevertrouwen.” Studeerde contrabas en elektrische bas met focus op jazz in Essen.
Met het Klezcetera Quartet heeft hij concerten gegeven in vele Europese landen en als muzikant in verschillende theaterproducties. Docent contrabas, elektrische bas en muziektheorie aan de gemeentelijke muziekscholen in Brühl en Mönchengladbach.

Home