Frizzante

Italiaanse barok “Frizzante” mét wijnproeverij

Dinsdag 24 | 09 | 20:15u
€ 24

Bestellen

Italiaanse barok “Frizzante” mét wijnproeverij

Combattimento
Bram Kreeftmeijer – hobo
Cynthia Freivogel – viool & viola d’amore
Quirine van Hoek – viool
Marjolein Dispa – altviool
Diederik van Dijk – cello
Erik Olsman – contrabas
Sören Leupold – chitarrone
Pieter Dirksen – clavecimbel

 Programma

A. Scarlatti Sonata III a Quattro in g-klein
E. Albicastro Concderto opus 7/4 in c-klein
A. Vivaldi Concerto in d-klein, RV540
B. Storace Toccata (improvisatie) en Ciacona in c-groot
Anoniem Concert in c-klein
B. Galuppi Sonata a quattro in g-klein

17e eeuw, Italiaanse Barok plus wijnproeverij met nog een klein concertje na afloop. Bruisende Italiaanse barokmuziek uit het rijke en gevarieerde strijkersrepertoire van de 18e eeuw. Scarlatti, Vivaldi, Albicastro ea.

Een programma vol bruisende Italiaanse barokmuziek uit het rijke en gevarieerde 18e-eeuwse repertoire! Grootmeester Antonio Vivaldi mag natuurlijk niet ontbreken; van hem speelt Combattimento het betoverende Concert voor viola d’amore en luit. We horen sonates “a quattro” van Albicastro (met een hobosolo beroemd geworden door “Scala”), Scarlatti en Galuppi. Daarnaast hoort u een meesterlijk hoboconcert, maar welke bekende (Italiaanse) componist daarachter schuilgaat, is helaas onbekend. Een andere componist waarover ook nauwelijks iets bekend is, is Bernardo Storace. Van hem staat een spetterende Ciacona op het programma.

Na afloop vindt er een Italiaanse wijnproeverij plaats verzorgd door Maxwijn uit Heerlen (www.maxwijn.nl) met speciale, temperamentvolle wijnen uit de geboortestreken van de componisten. De nazit wordt muzikaal opgeluisterd door een klein ensemble van het orkest.

Combattimento speelt muziek uit de barokperiode. Bekende en onbekende werken uit de 17e- en 18e-eeuwse barokmuziek vormen de kern van het repertoire en dan vooral de stijlen waarin fantasie en beweging een grote rol spelen. De leden van Combattimento, ieder met solistische kwaliteiten, dragen een schat aan opgebouwde kennis en ervaring met zich mee en willen het publiek hier deelgenoot van maken. Samen vormen we een hecht ensemble dat jaren heeft gewerkt en blijft werken aan een geheel eigen klank en speelwijze: energiek, vurig, stijlbewust.

Programma 2019