Het Lied van de Kaukasus

Het Lied van de Kaukasus

Zondag 18 | 09 | 14:00u
€ 15

Reserveren

Het Lied van de Kaukasus

De voorstelling Het Lied van de Kaukasus vertelt het verhaal van deze regio, met name van de landen Georgië, Armenië en Azerbeidzjan, waarbij muziek en poëzie uit de drie landen de leidraad zal zijn.

Korte historische schetsen worden gevolgd door literatuur of muziek. Het verhaal neemt Peter van Nunen voor zijn rekening, die al vaker tijdens de Kunstdagen optrad. De muziek wordt verzorgd door de Armeense zangeres Lilit, de Azerbeidzjaanse violist en tenor Rauf Berman en de Russische pianiste Sofia Shapiro. U krijgt een beeld van een multinationale en multiculturele streek, waarin duidelijk wordt dat muziek geen grenzen kent.

Programma
Liefdesliederen (onvoorwaardelijke overgave, droom van de ridder op het witte paard);
de noordelijke Poesjkin die zijn Kaukasische lief maar niet kan vergeten; liederen over de prachtige de natuur, van de jonge lente tot aan de wintersneeuw; loflied op Jerevan, maar ook een ode aan het verloren land van de verbannen Armenen.

Muziek van Babadzjanjan, Paliasjvili, Satoents, Komitas en van Rachmaninov.
Liedteksten van Bejboetov, Goelijev, Tsjarents en Sevak, maar ook van Russen die verliefd waren op de Kaukasus, zoals Poesjkin en Lermontov.

Kijk hier voor het verhaal van Peter van Nunen:
Lied van de Kaukasus (Kunstdagen Wittem, 2022)

Home