Koningsconcert

Koningsconcert

Zaterdag 27 | 04 | 20:15u
€ 25

Reserveren

Musici
Fluit – Astrid Handels/Helen Hendriks
Hobo – Griet Bols/Dorien Schrooten
Klarinet – Fons Klesman/Morena Quagliara
Hoorn – Txemie Etxebarria/Loek Paulissen/Kris Slootmaekers/Willem Meuwissen
Fagot – Inge Peters/ Geert Brouwers/ Pieter Opsteyn
Contrabas – Lisa Blok
Vibrafoon – Iris Verbeeck

Presentatie – Jos Simons

Blazersensemble Zuiderwind laat nog een laatste keer haar frisse wind waaien in de prachtige concertzaal van kloosterbibliotheek Wittem. Een afscheid waarin we dankbaar terugblikken, maar ons ook van onze meest feestelijke kant laten zien. Het hele land, ja zelfs de Koning viert met ons mee.
Speciaal voor deze gelegenheid heeft het ensemble een greep gedaan uit de geschiedenis van de samenwerking tussen Kunstdagen Wittem en ensemble Zuiderwind. Componisten en arrangeurs uit eigen gelederen, solisten die het dak eraf swingen of u net tot het diepst van uw ziel weten te beroeren, onze eigen presentator Jos Simons die traditiegetrouw de tranen over de wangen laat rollen…. alle emoties passeren de revue. Het belooft een fantastische avond te worden. Wanneer het doek dan toch valt, hopen we u moe maar voldaan achter te laten met maar één doel: Het mooiste concert van het afscheidsjaar!

Programma

Albert Lortzin arr. N. Andreas Tarkmann Regina ouverture
Richard Strauss Serenade
Paul Lovatt-Cooper arr. Somers Donegal bay (Soliste Inge Peters)
Georges Bizet arr. Graham Sheen Carmen Suite
Pauze
Armas Järnefelt arr. Michèlle Geerlings Berceuse en Praeludium
Christiaan Janssen Concertino for winds
1.Andantino con motto
2.Allegro molto
Txemi Etxebarria Pajazadda (Soliste Iris Verbeeck)
Aleksandr Borodin arr. Nestico Paulissen Prins Igor

Blazersensemble Zuiderwind werd opgericht in 2005 onder initiatief van Erik Somers. De leden zijn professionele musici uit Belgisch en Nederlands Limburg die tevens actief zijn in diverse orkesten en academies. De kern van het ensemble is het blaaskwintet. De samenstelling van het ensemble kan echter variëren, zo groeit het ensemble regelmatig uit tot een dubbelblaaskwintet, eventueel aangevuld met contrabas, basklarinet, piano of harp. Ook concerteert Zuiderwind regelmatig samen met solisten waaronder zang, piano, slagwerk en orgel.

De musici van Zuiderwind stellen zich ten doel een veelzijdig en uitdagend repertoire te spelen, kwaliteitsvolle muziek voor ieder publiek. Hierbij zijn zij op zoek naar de ware ensemblecultuur waarin hartstocht en uitdrukkingskracht hand in hand gaan met een weloverwogen gevoel voor kleur en stijl. Naast het spelen van klassieke composities richt Zuiderwind zich op het ontginnen van nieuw repertoire voor blazersensemble, waarbij samenwerking met andere kunstuitingen niet uit de weg wordt gegaan. Ook het arrangeren op maat is hen niet vreemd. Zuiderwind enthousiasmeert tevens jongeren met kunst- educatieprojecten.

U kunt vooraf aan dit concert eventueel genieten van een Koningsdiner in restaurant de Kloostertuin.

Home