Lincan Ensemble

Lincan Ensemble

Zaterdag 26 | 09 | 16:00u
€ 15

Uitverkocht

Lincan Ensemble. Cymbaal virtuoos

Programma

Er zal een selectie te horen zijn uit onderstaande stukken.

G. Dinicu Hora Stacatto
Trad. Russisch Trygoda
Trad. Russisch Black eyes
J. Sandor Hongaarse zigeuner waltz
V. Monti Cardas
G. Lincan Lied uit Leningrad
Trad. Hongaars Hongaarse Gipsy csardas in b mineur
F. Kreisler Schön Rosmarin
A. Khachaturian Sabre Dance
G. Boulanger Avant de mourir
J. Brahms Hongaarse dans no.5
D. Reinhard  Nuages
G. Lincan Swinging Hamers
Trad. Russisch Kalinka

Sinds 2003 heeft het Lincan Ensemble in Nederland zijn reputatie verdiend als een van de beste en meest authentieke Balkan-muziekorkesten. Ze namen deel aan talloze festivals en concerten in het binnen- en buitenland. Ook hebben zij meermaals op tv- en radio opgetreden. Het Lincan ensemble is steeds met wisselende projecten bezig, waarbij ze verschillende muziekstijlen vertolken.
Met gemak verplaatsen zij zich van de klassieke muziek naar de jazz muziek. Daarnaast vormt de volksmuziek uit Roemenië, Hongarije en Rusland een belangrijk onderdeel uit hun programma. Uit al deze verschillende muziekstromingen maken zij hun eigen hedendaagse arrangementen, waarbij ze ook verassen door in verschillende combinaties te spelen waaronder als duo (piano en viool), trio (viool, cimbaal en piano) of met het gehele orkest.
Artistiek leider en aanvoerder is de Roemeense cimbalist Giani Lincan. U kunt een wervelend optreden verwachten waarbij u naast bekende composities ook virtuoze improvisaties op de cymbaal zult horen.

Home