Lollo Meier Gipsy Jazz

Lollo Meier Gipsy jazz

Zaterdag 09 | 09 | 20:15u
€ 22

Reserveren

Lollo Meier Gipsy jazz

Lollo Meier Quintet
Lollo meier – solo gitaar
Bert Smits – viool
Bram van Es – ritme gitaar
Thimo Gijezen – contrabas
Happy Hendrix – zang

Programma

De legendarische Nederlandse Gipsy Swing-gitaristmeester, componist, bandleider en arrangeur Lollo Meier komt uit een elitaire familie van Sinti spelers.
Zijn doel: de muziek van Django Reinhard voortzetten, met een stijl en techniek die traditioneel, melodieus, lyrisch, gevoelig en vrolijk is. Zijn honingzoete composities hebben een verfrissende, authentieke Django-smaak en worden gespeeld met buitengewoon talent, een unieke stijl en een verbazingwekkende souplesse die duidelijk weergeeft dat hij muziek maakt waar hij van houdt.

Zijn quintet is over de hele wereld gewild voor privéfeesten en gerenommeerde jazzfestivals, beroemd om het spelen van minder bekende Django-melodieën en zijn eigen composities. Een man van stijl, gratie en humor, Lollo’s pure melodieuze spel raakt zijn publiek en maakt Django’s muziek vandaag net zo fris als 80 jaar geleden.

Naast optreden besteedt hij een groot deel van zijn tijd aan het geven van veel bezochte masterclasses, het delen van zijn kunstenaarschap en het doorgeven van Django’s nalatenschap. Een opmerkelijke man, met een opmerkelijke speelstijl.

Van de 15.000 inzendingen wereldwijd in de International Song Writing Competition 2005, Nashville USA, werd Lollo Meier finalist met Melody voor Le QuecumBar, met de status van eervolle vermelding.

Home