Morschi Franz & Friends

Morschi Franz & friends      

Zondag 30 | 09 | 19:30
€ 23

Bestellen

Slotconcert

Morschi Franz – tenor
Begeleiding: Giani Lincan – Cembalo en muzikale vrienden op viool en bas

 Programma

Gevarieerd, feestelijk programma met een mix van traditionele zigeunermuziek en zigeunermuziek uit opera en operette. Enkele werken die Morschi Franz in ieder geval deze avond ten gehore zal brengen zijn “Komm Zigany” uit de Czardasfürstin van Emmerich Kallman en “Zwei Märchenaugen” en “Die Zirkusprinzessin” van dezelfde componist.

Morschi Franz is een Nederlandse tenor en studeerde aan het Conservatorium Maastricht bij Mya Besselink. Na zijn studie zong hij in vele opera’s, operettes en concerten binnen en buiten Nederland. Hij zong in verschillende opera’s van de Nederlandse Opera en werd in 2013 uitverkoren om deel te nemen aan de Wagner Academie.

Voor dit afsluitende concert van de Kunstdagen Wittem 2018 neemt hij ons mee naar zijn muzikale wortels: de zigeunermuziek. Als zoon van een Sinti-vader en Limburgse moeder stroomt het zigeunerbloed door zijn aderen. Hij noemt zichzelf een goede combinatie van “Sinti-nostalgie” en Zuid-Limburgse fanfares. Aanvankelijk leerde hij pianospelen, maar al snel kwam hij tot de conclusie dat zijn vingers niet deden wat hij wilde. Toen hij zijn eerste opera hoorde, was hij verkocht en wist hij waar zijn toekomst lag.

Home