Najaarsconcert

Najaarsconcert

Zaterdag 15 | 10 | 20:15u
€ 15

Reserveren

Najaarsconcert

Enzo Kok – viool
Violaine Delplanque – piano

Uniek concert in Kloosterbibliotheek: Violist Enzo Kok soleert in Wittem

CultuurFonds Wittem en de Kunstdagen Wittem hebben de handen ineen geslagen om de vele liefhebbers van klassieke muziek op die dag een bijzonder concert te presenteren.
Te gast in de Kloosterbibliotheek Wittem is dan onze Limburgse topviolist Enzo Kok uit Kerkrade.

Programma

G. Fauré Sonata in A Major, Op. 13
1.Allegro Molto
2.Andante
3.Allegro Vivo
4.Allegro quasi Presto
J. Brahms Violin Concerto in D Major, Op. 77
2.Adagio>
Pauze
L. v. Beethoven (Solo piano Violaine) 3e deel Sonate opus 31 nummer2
C. Debussy Sonata for Violin and Piano in G Minor, L. 140
1.Allegro Vivo
2.Intermède: Fantasque et Léger
3.Finale: très Animé
E. Ysaÿe Sonata for Solo Violin in D Minor ‘Ballade’, Op. 27
Paganini/Kreisler La Campanella

Enzo Kok (14 augustus 2002),  Kerkrade, kreeg op zijn zesde verjaardag zijn eerste vioolles van Ingrid Holleman aan muziekschool SMK Kerkrade. In 2011 werd hij aangenomen in de talentklas van de muziekschool.
Vanaf 2016 vervolgde hij zijn vioollessen op de Sweelinck Academie, Jong Talentklas van het Conservatorium van Amsterdam bij Wiesje Miedema en Eliot Lawson. In september 2019 startte hij zijn opleiding klassiek viool aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ilya Grubert en Eliot Lawson. In 2017 stond hij in de halve finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours. In de zomer van 2017 won hij de Labberté-Hoedemakers Award tijdens het Peter de Grote Festival in Groningen. In januari 2018 was hij finalist bij het Nederlands Vioolconcours categorie Davina van Wely (14 t/m 17 jaar). In mei 2019 behaalde hij de eerste prijs tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours. Enzo geeft concerten in binnen en buitenland en is regelmatig op de radio en TV oa bij Podium Witteman. Enzo bespeelt een viool van Carlo Antonio Testore uit 1707.

Violaine Delplanque, is geboren in Lille, Frankrijk in januari 1971. Ze studeerde aan het Conservatorium van Lille en aan het Conservatorium van Brussel met Jan Michiels.
Ze studeerde ook met Tamara Kolos (Rusland) en Hans Leygraf (Duitsland). Na een mooie en intensieve kamermuziek carrière heeft ze zich volledig toegewijd aan het lesgeven van de piano en het begeleiden van jonge talentvolle musici op (inter)nationale concoursen. 20 jaar geleden is ze naar Nederland gekomen en is werkzaam geweest aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan het Conservatorium van Amsterdam. Op dit moment is ze werkzaam als docente aan de Muziekschool in Amstelveen. Ook is Violaine een veelgevraagd jurylid bij concoursen.

Home