Ode aan de dagdroom

Ode aan de dagdroom

Zaterdag 02 | 09 | 20:15u
€ 22

Reserveren

Ode aan de dagdroom
(Fantasie bij verveling, Inspiratie door leegte)

Mike Boddé – piano en tekst
Sterre Konijn – zang, duduk en tekst
Merel Vercammen – viool, vibrandoneon en tekst

Programma

Na hun gedroomde debuut ‘Nachtlicht’, presenteren Mike Boddé, Merel Vercammen en Sterre Konijn het onvermijdelijke vervolg: een programma over de dag.
In een tijd waarin elke minuut efficiënt benut moet worden, brengen ze een ode aan de dagdroom, aan de fantasie tijdens de verveling, aan de aandacht voor het onbelangrijke, de inspiratie door de leegte.
Ze zullen weer een aantal krakers brengen uit de klassieke muziek, popmuziek en wereldmuziek, maar ook eigen werk, dat meestal ontstond in een onbewaakt moment. Mike schreef bijvoorbeeld tijdens zijn tocht naar Santiago de Compostela al mijmerend talloze verhalen en liedjes, nu uitgevoerd met muziek van Merels viool en vibrandoneon, en Sterres stem, duduk en theremin. Merel improviseert het liefst de hele dag door, Sterre vulde de leegte van de lockdown met componeren.

Geen enkele avond is hetzelfde. Laat uw efficiëntie eens varen en kom meerdere keren kijken. Misschien wel tot vervelens toe: wie weet wat er dan bij u naar boven komt…

Lokale pers schreef over ‘Nachtlicht’:
“Een onvergetelijk hoogtepunt” –
Aalsmeer Vandaag
“Verbluffende schoonheid” – De Katwijksche Post

Merel Vercammen studeerde cum laude af aan het Royal College of Music in Londen. Ze was prijswinnares van de London Grand Prize Virtuoso Competition, het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours.
Merel trad op over de hele wereld en speelde in concertzalen als het Concertgebouw in Amsterdam, de Elbphilharmonie in Hamburg en de Wigmore Hall in Londen. Merel kreeg haar eerste vioollessen toen ze vijf jaar was en studeerde vanaf haar vijftiende aan het Utrechts Conservatorium bij Eeva Koskinen. Aan het Royal College of Music behaalde ze zowel haar Bachelor of Music als Master of Performance diploma bij Jan Repko.
Merel bespeelt een viool uit 1820 van de Italiaanse bouwer Andrea Postacchini, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Zangeres Sterre Konijn heeft met haar grote interesse voor muziek, taal en theater een veelzijdige concertpraktijk opgebouwd. Sterre studeerde klassiek zang, heeft een master Muziektheater en leerde alle mogelijkheden van de stem kennen in haar opleiding aan het Deense Complete Vocal Institute.
Daarnaast studeerde zij Italiaans en Kunstgeschiedenis.
Zij zingt van het Franse chanson tot Bulgaarse volksmuziek, van jazz tot hedendaags klassiek en speelt daarnaast viool en theremin. Zij heeft zich de afgelopen jaren toegelegd op het grensgebied van muziek en theater. Zij zong, speelde en componeerde in muziektheaterproducties van o.a. Silbersee, Theater Sonnevanck, Ulrike Quade Company, Conny Janssen Danst, Tafel van Vijf, Herman van Veen en Theater Tol. Daarnaast is zij als zangdocente verbonden aan de Arnhemse Toneelschool.
Zij won in 2014 het Concours de la Chanson Alliance Française.

Mike Boddé reisde op zijn negentiende naar de Verenigde Staten om daar jazz te leren spelen. Terug in Rotterdam, ging hij naar het conservato­rium en studeerde vervolgens Chinees in Leiden. Na deze studie ging hij samen met studiegenoot Thomas van Luyn cabaret maken. Ze wonnen in 1991 het Groninger Studenten Cabaret Festival en daarna ook het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ze gingen verder als Ajuinen en Look, maar door hevige depressies was Boddé enkele jaren niet in staat op te treden. Hij  schreef daarover het boek Pil.

Bekend bij het grote publiek werd Boddé vanwege zijn optreden in het Nederlandse tele­visieprogramma Kopspijkers. Naast de barman zonder naam met paardenstaart en Rotterdamse tongval imiteerde hij talloze bekende figuren. Boddé en Van Luyn maakten van 2005 tot 2010 wekelijks een entertainmentquiz, De Mike & Thomas Show. Deze VARA-show kreeg in 2007 de Beeld en Geluid Award in de categorie Amusement. In december 2008 startte hij in samenwerking met actrice Hadewych Minis een nieuw liedjesprogram­ma: Gelukkig met Hadewych en Mike. Hij is vaste gast in het programma Podium Klassiek, waar hij liedjes zingt en mini-le­zinkjes houdt.

Home