Proeven van Kunst en Muziek

Proeven van Kunst en Muziek

Zaterdag 7 | 09 | 12:00u – 17:00u
Gratis

 

Vanmiddag kunt u genieten van beeldende kunst en drie bijzondere concertjes. De exposerende kunstenaars geven rondleidingen over de exposities en nemen u mee in de bibliotheek en naar de kloostertuin. De rondleidingen starten om 12.20 uur, 13.20 uur, 14.20 uur, 15.20 uur en 16.20 uur en worden afgewisseld met miniconcertjes in de kloosterbibliotheek die beginnen om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur door het duo Sandrine (zang) en Lilian (piano).

 

Sandrine begon op 9-jarige leeftijd in het kinderkoor van de Munt te zingen. Daar leerde ze onder de leiding van internationaal befaamde dirigenten en regisseurs te werken. Ook nam ze met dit koor deel aan meerdere Europese tournees. Sandrine studeerde in 2016 af van haar Masteropleiding in Solozang en Opera van het Conservatorium Maastricht, bij Frans Kokkelmans. Zij vervolgde haar studies in Belgrado, Servië, om haar training in operarepertoire voort te zetten, met prof. Katarina Jovanović. Sindsdien nam zij mee aan masterclasses van o.a. Nelly Miricioiu, Claron McFadden en Peter Sellars.
Ze heeft zich recent bij de zangwedstrijd “Les Nouveaux Talents de l’Art Lyrique” onderscheiden, waar ze de Eerste Prijs won.

Lilian Phan is in 1998 in Beieren geboren en speelt piano en viool sinds haar zeven jaar. Haar passie voor piano was al te merken met haar succesvolle deelname aan de bekende Duitse jeugdwedstrijd ‘Jugend Musiziert’, in welke zij in de categorieën solo piano, begeleiding en kamermuziek deel heeft genomen, beide op regionaal en federaal niveau. Zij begeleidt nu nog regelmatig andere kandidaten van deze muziekwedstrijd. Sinds 2008 woont Lilian in Aachen en volgde daar meerdere jaren pianolessen met de Russische concertpianist en piano docent Irina Leveleva. Zij heeft de masterclasses van Ilja Scheps, Dang Thai Son, Silvije Vidovic en Douglas Finch gevolgd. In 2017 is ze met een Bacheloropleiding op het Conservatorium Maastricht gestart, in de klas van Jeroen Riemsdijk.

Programma 2019