Rembrandt arrangement

Rondom Rembrandt: film, maaltijd én concert

Woensdag 18 | 09 | 17:00u  € 39  (hele arrangement)
Woensdag 18 | 09 | 20:15u  € 24  (concert) 

Bestellen

Rondom Rembrandt: film, maaltijd én concert

Hieke Meppelink – sopraan
Nico van der Meel – tenor
Saskia Coolen – blokfluiten en viola da gamba
Constance Allanic – harp en viola da gamba
Arjen Verhage – luit en citer

Het Rembrandt arrangement start met een film over leven, werk en techniek van Rembrandt, dan een maaltijd in de refter van het klooster en daarna ensemble Camerata Trajectina met het programma
“Het oor van Rembrandt!”

In 2014 werd door Camerata Trajectina het veertigjarige bestaan gevierd. Daarbij kreeg het ensemble als verklanker van de vaderlandse geschiedenis de Visser-Neerlandia Cultuurprijs uitgereikt.
Het ensemble initieert en ontwikkelt haar eigen producties. Het gaat de verbinding aan met andere musici, schrijvers en regisseurs. Het ensemble gaf met haar programma’s honderden concerten op de belangrijkste concertpodia in Nederland en Vlaanderen; in de meeste andere landen van Europa; en onder andere in Canada, Verenigde Staten, Turkije, Mexico, Indonesië, Ghana, Marokko en Syrië. Camerata Trajectina is een vrijwel vaste gast op het Festival Oude Muziek in Utrecht.

In het programma “Het oor van Rembrandt” wordt muziek uit het Amsterdam van onze grootste schilder gebracht: Liederen van collega’s, leerlingen, vrienden en buurtgenoten van Rembrandt. En uit zijn eigen boekenkast… Historisch onderzoek aan de basis van dit programma. Maar Camerata Trajectina verstaat ook de kunst om de resultaten van zo’n onderzoek om te bouwen tot een levendige voorstelling. Liederen van Samuel van Hoogstraten, Heijman Dullaert, Jan Vos, Catharina Verwers, Salomon de Bray en Karel van Mander worden sinds de zeventiende eeuw hooguit nog gelezen.
Nu komen ze weer tot klinken. Ook coryfeeën als Joost van den Vondel, Constantijn Huygens en J.Pz. Sweelinck zullen in het programma niet ontbreken. De voorstelling wordt gelardeerd met mondelinge toelichting en met een groot aantal projecties van toepasselijke schilderijen en prenten

Programma 2019