Talent in de tuin

Talent in de tuin

Zondag 22 | 09 | 16:00u
€ 10

Bestellen

Talent in de tuin

Theodore Kim – viool
Felix Llywelyn Linden – contrabas
Susana Gallegos – piano

 Programma

J.S. Bach Sonate voor viool nr. 1 in g-kl. BWV 1001: Adagio en fuga
P. de Sarasate Zigeunerweisen opus 20
J.S. Bach Courante (contrabas)
Pauze
A. Marcello Cellosonate 2 (contrabas)
G. Ph. Telemann 12 Fantasieën voor vioolsolo in F-gr. nr. 3
C. Saint-Saëns d. 1 van Vioolconcert 3 in b-kl. opus 61
H. Wieniawski Polonaise brillante nr. 2 in A-gr. opus 21

De Jong Talentenklas van het Conservatorium Maastricht (o.l.v. Alejandro Serena-Llinares) is geen onbekende van de Kunstdagen Wittem. Eerder al verrasten deze jonge musici ons publiek op schitterende muzikale prestaties. En dat gaat dit jaar weer gebeuren: soms geloven uw oren niet wat uw ogen zien.


Zo maakt o.a. violist Theodore Kim zijn opwachting, met begeleiding van Peiyun Xue of Susana Gallegos. Maar ook andere jonge musici geven acte de présence op klarinet, hoorn, cello en viool. Muziekliefhebbers die nu al willen genieten van de klassieke toppers van de toekomst, kunnen hun hart ophalen bij dit inmiddels traditionele tuinconcert van de Kunstdagen Wittem. Dan treedt daar vanaf 16.00 uur op de fine fleur van de Jong Talentklas Conservatorium Maastricht (JTCM). Tot deze internationale opleiding, onderdeel van Zuyd Hogeschool, worden alleen uitzonderlijk getalenteerde jonge musici toegelaten. Onder hen zijn regionale, nationale en internationale prijswinnaars van onder andere het Prinses Christina Concours en het Steinway Concours. De JTCM bestaat uit middelbare scholieren van verschillende nationaliteiten die worden begeleid door Alejandro Serena, Rik Bastiaens en hoofdvakdocenten van het conservatorium.

Theodore Kim (2004)
Als zoon van niet-muzikale Belgisch-Koreaanse ouders begon hij in 2010 met vioolspelen in Wavre, België. Op 9-jarige leeftijd volgden lessen bij prof. Igor Tkatchouck, oprichter van het Internationale Grumiaux Concours (Competition). Sinds 2016 maakt Theodore deel uit van de Internationale Talentenklas van het Conservatorium, Zuyd Hogeschool. Hij was laureaat van nationale en internationale concoursen in België, Polen, Tsjechië, Portugal en Italië en won naast publieksprijzen diverse eerste en tweede prijzen; meest recente is de eerste prijs in Stockholm. Ook soleerde hij inmiddels bij masterclasses, festivals en concerten in Hongarije, België, Nederland, Duitsland, Kroatië, Servië, Griekenland, Turkije en Frankrijk.
 
Felix Llywelyn Linden (2006)
Felix werd geboren in Wales en begon met contrabas toen hij zes was.
In 2018 verhuisde hij naar Maastricht om te gaan studeren aan het United World College (UWC) in Maastricht. Als jonge student van de Internationale Talentenklas van het Conservatorium Maastricht (Zuyd Hogeschool) volgt hij lessen bij prof. Paolo Borsarelli.
 

 

Susana Gallegos (1991)
Susana begon op 9-jarige leeftijd met haar piano-opleiding aan het Conservatorio Professional van Granada bij Tamara Romadina.
Vanaf 2009 vervolgde zij de studies aan het Real Conservatorio Victoria Eugenia waar zij in 2017 haar bachelar behaalde. Haar eindthesis (bachelor) was een onderzoek naar de interpretatie van muzikale elementen en patronen in de muziek. Sinds 2014 doet ze een minorstudie orgel. Met een beurs van Erasmus-instituut kon ze een jaar lessen volgen bij Ekaterina Danilova aan de Musikhochschule van Freiburg. Susana won verschillende prijzen bij nationale concoursen met verschillende kamermuziekensembles. Op dit moment studeert zij pianobegeleiding zang en instrumentaal in Maastricht bij  Jeroen Riemsdijk en begeleidt zij de studenten van de Internationale Jong Talentenklas. Zij is een veel gevraagde pianiste/begeleider.

Programma 2019