Tango Aliado

Tango Aliado

Zondag 5 | 09 | 16:00u
€ 20

Uitverkocht

Françoise van Varsseveld – viool
Mariken Zandvliet – piano
Lucas Stam – cello
Gert Wantenaar – bandoneon

Tango Aliado

De tango is een herinnering, elke noot een avontuur en zijn ritme is een raadsel dat vreugde geeft of lijden
(Francisco Canaro)

Het Amsterdamse Tango Aliado kwartet neemt je mee op een ontdekkingsreis naar de Argentijnse tangomuziek met werk van oude meesters, maar ook nieuwe composities, in prachtige eigen arrangementen.

Tango Aliado wil met de veelkleurigheid van de Argentijnse tangomuziek zijn publiek ontroeren. Dit Amsterdamse kwartet geeft al jarenlang concerten in binnen- en buitenland en de optredens worden altijd met groot enthousiasme ontvangen
Het kwartet heeft in 2019 zijn tweede cd uitgebracht genaamd  El Compás, met nieuw werk van Wantenaar en Cosentino, maar ook met oudere tango’s uit het begin van de twintigste eeuw.
Tango Aliado geeft een eigen draai aan de tangomuziek door hun eigen, unieke arrangementen uit te voeren. De bevlogen, professionele musici van Tango Aliado zijn Françoise van Varsseveld, Mariken Zandvliet, Lucas Stam en Gert Wantenaar.

Zij zijn gefascineerd door de kracht van ritmes in de tango. Francisco Canaro schreef ook over de tango
’y su ritmo es un imán’ (en zijn ritme is een magneet).

U wordt verrast door zowel opzwepende dansen als intieme, tedere melodieën van onder andere Pugliese, Canaro, Salgán en Piazzolla, uitgevoerd door een uniek, gepassioneerd kwartet.  Sluit je ogen en laat je meevoeren door de meeslepende klanken van de tango!

Home