The Guitar Connection

The Guitar Connection

Vrijdag 14 | 09 | 20:15
€ 19

Bestellen

Italiaanse Passie

Ger Oosterhaven – gitaar
Daniël Antonie – gitaar

 Programma “Connecting Italian Music”

C. Monteverdi  Uit L’Orfeo: Introductie (arr. D. Antonie)
M. Giuliani Sinfonia nell’Opera Il Pirata (V. Bellini) 
Grandes Variations Concertantes opus 35
M. Castelnuovo Tedesco Uit Lex Guitares Bien Tempérées: IV, XIII en XV
Pauze
L. Einaudi Fly – Divenire – Questa Notte (arr. G. Oosterhaven / D. Antonie)
C. Domeniconi Circus Music – The Argentine knife thrower – Spanish riders on Greek horses – The wax museum – The duck race – Plik, the flee of the Andes – The ural magic voice and the Don Cossacks – The fire brigade “On Ice” – The Yogi who disappears through the key hole – The orchestra says goodbye

The Guitar Connection staat voor de muzikale connectie tussen twee jonge jongens uit Utrecht, Ger Oosterhaven en Daniël Antonie, en het publiek, een mix van stijlen en hoogstaand gitaarwerk. Beiden studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam bij Lex Eisenhardt. Het programma van dit concert laat zien dat Italië minstens net zo’n rijke gitaargeschiedenis heeft als Spanje. De connectie tussen opera en filmmuziek wordt gelegd aan de hand van de grootste gitaarcomponisten van Italië.

Het programma begint met Monteverdi, grondlegger van de opera. Opera’s werden in de tijd van Rossini en Verdi al veel gearrangeerd door en voor andere musici, zodat liefhebbers de opera’s zelf konden naspelen. Het middelpunt van het programma ligt bij Mario Castelnuovo-Tedesco, die verliefd werd op de gitaar na een ontmoeting met Andrés Segovia. Hij schreef zowel opera’s, gitaarmuziek als filmmuziek. Volgens Tedesco is de filmmuziek in Amerika wat opera is voor Italië. Hij vormt dan ook de link naar de filmmuziek die verder in het programma aan bod komt.

Laat u verrassen door betoverend mooie, beeldende gitaarmuziek!

www.theguitarconnection.nl

Home