The Unfamiliar

The Unfamiliar – Schubert in dans en muziek

Woensdag 25 | 09 | 20:15u
€ 24

Bestellen

The Unfamiliar – Schubert in dans en muziek

Joachim Eijlander – cello
Anastasia Safanova – piano
Liza Zhukova – dans
Rutkay Özpinar – dans en choreografie
Leo Spreksel – dramaturgie

 Programma

F. Schubert Arpeggione sonate D821
F. Schubert/ F. Kummer   Uit: Lieder, opus 117 Die Post / Auf dem Wasser zu singen / Ständchen / Erlkönig

Schubert koos onvoorwaardelijk voor de muziek, maar gevolgen waren groot. Niet alleen leefde hij in grote armoede, maar ook zijn verlangen naar een “normaal” leven bleek onmogelijk. Is een leven voor de kunst het ware leven of maakt de kunst een waar leven onmogelijk? Cellist Joachim Eijlander en choreograaf Rutkay Özpinar laten zich inspireren de keuzes die componist Franz Schubert maakte in zijn leven. Eijlander en Özpinar verrasten in 2017 publiek met de prachtige duovoorstelling Sequenza. Onder begeleiding van Leo Spreksel, artistiek directeur van Korzo, werd het een voorstelling waarin de muziek danste en de dans muziek maakte. Dit moest een vervolg krijgen. Voor The Unfamiliar gaat het duo samenwerken met pianiste Anastasia Safonova en danseres Liza Zhukova.

Rutkay Özpinar is een Turks/Nederlandse danser en choreograaf en studeerde aan Codarts in Rotterdam. Op jonge leeftijd werd zijn talent voor choreograferen ontdekt.
Joachim Eijlander was vijftien jaar lang frontman van het Rubens Quartet. Hij bespeelt een historische Romeinse cello uit 1750 dankzij het Nederlandse Muziekinstrumenten Fonds.
Anastasia Safonova is wereldwijd actief als solist en kamermusicus. Tevens is ze als docent verbonden aan het Conservatorium Maastricht.
Leo Spreksel is een drijvende kracht in de Nederlandse danswereld. Hij is jarenlang artistiek leider van het Korzo Theater en Korzo Productiehuis voor Dans geweest.

Programma 2019