Theodora Geraets en Jong Talent

Theodora Geraets en Jong Talent

Vrijdag 28 | 09 | 20:15
€ 19

Bestellen

Theodora Geraets – viool
Joost Willemze – harp
Noppakorn Auesirinucroch – gitaar

Merle van der Lijke is door ziekte verhinderd op te treden. Zij wordt vervangen door  Joost Willemze.

 Programma

Viool en harp:

B. Andrès Algues 7 Pieces
G. Fauré Berceuse opus 16
A. Hasselmans La Source (harp solo)
E. Granados 3 Danses Espagnoles (bewerking Jung Wha Lee en Georges Lambert):
– Andaluza – Orientale – Jota (Rondalla Aragonesa)

Pauze

Viool en Gitaar:

N. Paganini Cantabile
H. Villa-Lobos Bachianas Brasileiras 5 (Cantilena)
Modinha poco animato (Rio 1926) in een bewerking van Enno Voorhorst
T. Takemitsu All in Twillight 1 voor gitaar solo
R. Dyens Songe Capricorne voor gitaar solo
A. Piazzolla Uit Histoire du Tango:
– Bordel 1900 molto giocoso – Café 1930
Celso Machado  Pacoca (choro)

Theodora Geraets is, naast een gelauwerd violiste, jurylid van belangrijke vioolconcoursen en verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij hoofdvak docente is. Al eerder trad zij met groot succes op tijdens de Kunstdagen Wittem. Theodora was zes jaar eerste concertmeester van het Limburgs Symfonie Orkest in Maastricht, trad veelvuldig op voor radio en televisie, maakte cd-producties voor o.a. Channel classics, Ottavo en Sony en maakt deel uit van diverse ensembles. Voor dit concert vormt ze een gelegenheidstrio met twee jonge musici.

Joost Willemze (1996) speelt harp sinds zijn zevende. Hij begon zijn lessen bij Vera Kool, die hem enthousiast maakte voor het instrument. In 2008 werd hij leerling van Erika Waardenburg aan de Academie Muzikaal Talent. Ook studeerde hij voor enige tijd bij Edward Witsenburg in Den Haag en bij Manja Smits in Amstelveen. Masterclasses volgde hij bij onder meer Elinor Bennett, Emmanuel Ceysson, Skaila Kanga, Judy Loman, Sivan Magen en Isabelle Perrin. Joost won prijzen op de concoursen van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en op het Internationaal Harpconcours in Wales. In april 2012 won hij een 1e prijs in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag.In januari 2009 maakte Joost zijn televisiedebuut bij Ivo Niehe en in de zomer van 2010 was hij live op televisie te zien tijdens het Kinderprinsengrachtconcert in Amsterdam. Daar soleerde hij met het JeugdOrkest Nederland en voerde hij een stuk uit met zangeres Laura Janssen. In mei 2013 was hij één van de vier finalisten in het NTR-programma De Avond van de Jonge Musicus; hier was hij te horen in het harpconcert van Ginastera met het Nederlands Kamerorkest. Als solist met orkest speelde Joost ook de Danses Sacrée et Profane van Debussy en de Irish Suite van Nico Brandon.Joost geeft concerten in zowel binnen- als buitenland. De achterliggende tijd gaf hij onder meer concerten op het Dutch Harp Festival, het Grachtenfestival in Amsterdam, op het Italiaanse ministerie van cultuur in Rome en tijdens het Rio Harp Festival in Brazilië. Ook was hij meerdere malen te horen op de radio, waaronder in het programma Spiegelzaal op radio 4 vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. De achterliggende jaren won Joost prijzen bij concoursen in New York, Tournai en Seoul. In november 2017 eindigde hij als eerste bij het Internationale Harpconcours in Porto en in september 2018 ontving hij opnieuw de eerste prijs tijdens het Italiaanse harpconcours ‘Suoni d’Arpa’ in Saluzzo. In 2019 zal hij onder meer optreden in Frankrijk, Italië en Hong Kong. Na het behalen van zijn gymnasiumdiploma studeerde Joost een jaar aan de Accademia Vivarium Novum in Rome. Momenteel studeert hij Klassieke Talen en Russisch aan de Universiteit Leiden en zet hij zijn harpstudie voort bij Erika Waardenburg aan het Utrechts Conservatorium.

Noppakorn Auesirinucroch werd in 1997 geboren in Bangkok (Thailand). Hij studeert op dit moment aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en won diverse prestigieuze internationale concoursen, zoals het Asia International Guitar Festival en het Indonesia International Guitar Festival. Op dit moment is Enno Voorhorst zijn hoofdvakdocent.

Home