Theremin in Concert

Theremin in Concert

Zaterdag 19 | 09 | 16:00u
€ 15

Theremin in Concert

Thorwald Jørgensen – theremin
Kamilla Bystrova – piano

Programma

Édouard Lalo Andante
M. Ravel Sonate Posthumous
C. Franck Sonata in A

  1. Allegretto ben moderato
  2. Allegro
  3. Recitativo – Fantasia, ben moderato
  4. Allegretto poco mosso
C. Debussy (toegift) Clair de Lune

Dit Theremin concert zal worden uitgevoerd door Thorwald Jørgensen met de Russische pianiste Kamilla Bystrova, docente aan het koninklijk conservatorium van Den Haag.
Samen zullen zij een mooi programma verzorgen, waarbij u een unieke kans krijgt dit instrument te leren kennen. Bekende impressionistische en romantische werken staan op het programma, zodat u een alomvattend beeld krijgt van dit fascinerende instrument.

De Theremin is een instrument dat u waarschijnlijk nog niet vaak heeft gehoord. Dit elektronische muziekinstrument werd in 1919 uitgevonden en wordt volledig contactloos bespeeld doordat de beide handen t.o.v. de 2 antennes bewogen worden. Doordat minimale bewegingen al hoorbaar zijn, klinkt het instrument bijzonder expressief. Een van de leidende bespelers van dit instrument is de Nederlander Thorwald Jørgensen. Na te zijn afgestudeerd aan het conservatorium groeide hij al snel uit tot een van de belangrijkste bespelers van dit instrument, waardoor hij carrière kon maken als fulltime thereminist. Als veelgevraagd musicus reisde Thorwald met zijn instrument de hele wereld over, als kamermusicus, solist, orkestmusicus, gastdocent en als spreker.

Thorwald Jørgensen bij Podium Witteman

Home