Tuinconcert Cantarella

Tuinconcert Cantarella

Zondag 09 | 06 | 14:30u
€ 10

Reserveren

Tuinconcert Cantarella: Rijm en Ritme

De kinder- en jeugdkoren van de Limburgse koorschool Cantarella olv van dirigent Claudia Franzen presenteren hun programma “Rijm en Ritme, een middag met poëzie en zang.” Met dit thema treden het kinderkoor, tienerkoor, jeugdkoor en jongenskoor: de koren van de Limburgse Koorschool op. Volop muziek dus. De oudere kinderen doen de presentatie. Maar als hoofdmoot de zeer gevarieerde koorzang afgewisseld met enkele solo’s (piano / zang). En tussen de liederen door zullen gedichten te horen zijn, voorgedragen door de kinderen. Programma volgt.

De Limburgse Koorschool
De Limburgse Koorschool is in 1981 opgericht om kinderen op te leiden in koorzang en het plezier van zingen te laten beleven. Kinderen en jeugd in de leeftijd 4 tot 20 jaar komen sinds die tijd vanuit diverse plaatsen in Limburg naar Beek om met elkaar te zingen. In 2014 is een tweede tak ontstaan in Maastricht in samenwerking met Opera Zuid. En in 2023 is een dependance gestart in het Heuvelland.

We zijn een koor-school en dat houdt in dat de kinderen niet alleen zingen in de repetities, maar ook muziek leren in koorscholingslessen. Er wordt aan de hand van liedjes geleerd wat bijvoorbeeld maat en ritme is, er wordt aan koorklank gewerkt en (voor de leeftijd) steeds uitdagender repertoire gezongen. Dit alles vanuit een benadering die is gebaseerd op Kodály, de Hongaarse componist die veel voor muziekonderwijs heeft betekend.

En niet te vergeten wordt er geleerd door ervaring op te doen in optredens, festivals en concoursen, waar met regelmaat prijzen zijn gewonnen. Vooral speciaal zijn de tournees die van tijd tot tijd plaatsvinden. Zo zongen de kinderen in 2022 in A Midsummer Night’s Dream (Britten) van Opera Zuid in grote theaters door het hele land. Het repertoire van de koorschool is heel divers. Beginnend met toegankelijke kinderliedjes die gaandeweg complexer en meerstemmiger worden en ook met regelmaat het klassiek genre betreffen. De koorschool heeft diverse koren, in oplopende leeftijdscategorieën: opmaatjes (kleuterkoor), kinderkoor, tienerkoor en jeugdkoor. De jongens uit deze koren vormen daarnaast nog een jongenskoor. Regelmatig gaan de koorleden na hun tijd bij de koorschool door met en in de muziek, meermaals via een studie aan het conservatorium.

Home