Willem van Oranje

Theaterproject Willem van Oranje

Vrijdag 27 | 09 | 20:15u
€ 24

Bestellen

 Theaterproject Willem van Oranje

Ab Gietelink – Willem van Oranje
Michael de Roos – Marnix St Aldegonde e.a.
Raymond Kurvers – Granvelle, Alva e.a.
Marcel Schouwstra – Philips II e.a.
Annemieke van Westerloo – Charlotte de Bourbon e.a.

Vijf acteurs spelen 22 rollen! Deze voorstelling is de geschiedenisles die u altijd had gewild: een dramatisch theaterstuk over de geboorte van de Nederlandse natie in 16e-eeuwse enscenering met authentieke teksten, muziek en beelden!

Het dramatische leven van Willem van Oranje staat symbool voor de opstand in de Nederlanden, de 80-jarige oorlog en de vorming van de Nederlandse staat. Het theaterstuk volgt het leven van de “Vader des Vaderlands”, vanaf de abdicatie van Keizer Karel V (1555) tot aan de moord op het Prinsenhof (1584). U beleeft de ketterverbrandingen en de Beeldenstorm, Willems verblijf op Slot Dillenburg en de relatie met zijn vier vrouwen en familie. U ziet de veldslagen bij Heiligerlee en op de Mookerheide. U bent getuige van de inname van Brielle, het beleg van Haarlem, de Victorie van Alkmaar, Leidens’ Ontzet en de declamatie van het Placcaet van Verlatinghe. Tenslotte maakt u mee hoe Philips II Willem vogelvrij verklaart, met de moord op het Prinsenhof in Delft tot gevolg.

Theater Nomade en haar artistiek leider Ab Gietelink presenteren hun theaterwerk al 35 aar in zeer diverse theatercircuits. Tussen 1985 en 1997 was Theater Nomade deel van het Nieuwe theatercircuit. Vanaf 1998 realiseerde Theater Nomade honderden historisch geënsceneerde theatervoorstellingen op tientallen monumentale locaties. Klassiekers als Gijsbrecht van Aemstel, Hamlet, Faust, Max Havelaar en Dantons Dood werden naar eigen geschreven stukken met groot succes en mooie recensies opgevoerd. Tijdens de Kunstdagen Wittem 2017 had Theater Nomade groot succes met de voorstelling 14-18 over de Eerste Wereldoorlog. Wij ontwikkelen  naast onze standaardwebsite op www.theaternomade.nl een speciale Willem van Oranje  website: www.willemvanoranje.net

Programma 2019